Wij gebruiken cookies om uw surfervaring zo eenvoudig mogelijk te maken. OK

SIGMACert veiligheidskeuring: uw garantie op veiligheid

We leven in interessante tijden. Innovaties schuilen achter elke hoek, en volgen elkaar sneller op dan ooit tevoren. Veiligheid wordt hierdoor ook steeds belangrijker. Zeker bij het werken met machines die de menselijke kracht overtreffen. Om deze reden vertelt de wet ons dat werkgevers de nodige maatrelen moeten nemen. Zo moet een bepaalde machine regelmatig onderhouden worden, zodat deze de hele levenscyclus aan de noodzakelijke veiligheidscriteria voldoet. Doet u dit als bedrijf? Dan worden de machines bestempeld, groen gemarkeerd. Voor ons specifiek is deze stempel 'de SIGMACert'.

Wat is SIGMACert dan juist?

SIGMACert is een veiligheidslabel dat bedrijven helpt voldoen aan de wettelijke richtlijn met betrekking tot het veilig gebruik van arbeidsmiddelen. SIGMACert wordt uitgegeven door SIGMA. De federatie die de invoerders van materiaal voor openbare en private werken verenigt. Hiernaast ook de bouw en de goederenbehandeling. SIGMA maakt deel uit van Traxio (het vroegere Federauto).

Waarom een SIGMACert keuring laten uitvoeren? Jaarlijks gebeuren er zo'n 3.000 arbeidsongevallen met heftrucks of andere magazijntoestellen. Achteraf blijkt maar al te vaak dat een ongeval te wijten is aan technische storingen of een gebrekkig onderhoud.

Hoe verloopt de keuring van SIGMA juist?

Het groen licht krijgen van SIGMA verloopt in drie stappen:

  1. Onze techniekers werden stuk voor stuk opgeleid tot erkende SIGMACert keurmeesters en voeren een jaarlijkse keuring uit.
  2. Als klant krijgt u een gedetailleerde rapportering met een duidelijk restultaat van elke keuring: groen, oranje of rood.
  3. Keurt onze technieker uw toestel goed? Dan wordt de officiële SIGMACert keuringssticker aangebracht op de machine.

Waarom een SIGMACert keuring door ons?

  • De eerste keuring van uw nieuwe trucks is gratis
  • Een SIGMACert keuring vormt het bewijs van genomen verantwoordelijkheid wanneer een ongeval zich voordoet.
  • Wij combineren de keuring met een voorafgaand onderhoud. Tekortkomingen kunnen dus - mits uw akkoord - vooraf worden hersteld. Zo garanderen wij dat het toestel veilig is en we de keuring meteen goed kunnen uitvoeren.
  • Onze keurmeesters zijn vakspecialisten én herstellers. U kan rekenen op kwaliteit.
  • Toyota is nationaal vertegenwoordigd. Wij beschikken binnen onze sector over het meest uitgebreide servicenetwerk van België.
  • Een SIGMACert keuring mag enkel gebeuren door een bedrijf dat aangesloten is bij SIGMA, én mag enkel op eigen toestellen gedaan worden.
  • Onze keuringen kunnen gecheckt worden op comformiteit door een onafhankelijke auditeur, aangesteld door SIGMA. Zo wordt de kwaliteit van de keuringen gegarandeerd.

Interesse in een SIGMACert keuring?