Toyota I_Site on tablet

Danske Fragtmænd verbetert productiviteit en veiligheid met I_Site-vlootmanagementsysteem van Toyota

Het logistieke bedrijf Danske Fragtmænd heeft in zijn vestiging in het Deense Taulov het vlootmanagementsysteem I_Site geïmplementeerd. Hiermee beschikt het bedrijf over een groot aantal gegevens en mogelijkheden om ongevallen en letsel te voorkomen, medewerkers te begeleiden, workflows te verbeteren en de bedrijfskosten van elke heftruck te optimaliseren.

Feiten en cijfers

• Bedrijf: Danske Fragtmænd

• Locatie: Denemarken

• Sector: Logistiek

• Toepassingen: horizontaal transport, stapelen, orderverzamelen

• Trucks: 42 heftrucks in totaal, elektrische stapelaarelektrische heftrucks met contragewichtI_Site-vlootmanagementsysteemsysteem met Smart Access

Over Danske Fragtmænd

In de vestiging van het Deense logistieke bedrijf in Taulov rijden dagelijks zo'n 200 vrachtwagens en 90 opleggers af en aan. In het 4000 m² grote magazijn, grenzend aan de 16.000 m² grote terminalvloer, rijden 42 heftrucks rond.

Altijd overzicht dankzij het vlootmanagementsysteem

“We leasen ons intern-transportmaterieel, variërend van kleine elektrische stapelaars tot heftrucks van 6 ton, al jaren bij Toyota Material Handling en laten het ook door hen onderhouden”, zegt Operating Coordinator Bjarne Kristensen. Bjarne heeft voor Toyota gekozen omdat het bedrijf vertrouwen heeft in de kwaliteit en de goede onderhoudstechnici van Toyota. Een andere reden is dat het bedrijf dankzij het gebruiksvriendelijke dashboard van Toyota I_Site eenvoudig overzicht kan houden over het dagelijks gebruik en de kosten van zijn vloot. Elke truck op de locatie is verbonden met het vlootmanagementsysteem I_Site, dat alle truckverplaatsingsgegevens verzamelt. Bovendien zijn alle trucks voorzien van schoksensoren die botsingen detecteren, van zachte tikken tot forse klappen. De gegevens van de schoksensoren worden geregistreerd in het I_Site-vlootmanagementsysteem.

“Pakweg de helft van onze trucks is uitgerust met Smart Access, wat inhoudt dat medewerkers op de truck moeten inloggen voordat ze die kunnen starten. Alle medewerkers hebben een armband met een RFID-chip, waarmee ze toegang krijgen. Zo weten we altijd wie wanneer welke truck gebruikt", zegt Bjarne Kristensen.

Eenvoudig en transparant overzicht van de activiteiten

"I_Site is slim. Het systeem geeft me een gedetailleerd overzicht van wat er allemaal gebeurt: welke lading door elke truck wordt vervoerd, hoe elke medewerker met het materieel omgaat, veiligheidsproblemen, en ga zo maar door", zegt Operating Coordinator Bjarne Kristensen. Danske Fragtmænd werkt nauw samen met het ondersteunend personeel van Toyota Material Handling en ontvangt elke maandagochtend een gedetailleerd vlootrapport. Danske Fragtmænd bepaalt welke gegevens het rapport moet bevatten en hoe het moet worden gepresenteerd. Ook kan het bedrijf op een computer of via de smartphone-app inloggen op het I_Site-systeem en de benodigde gegevens opvragen.

"Het systeem maakt de activiteiten in het bedrijf heel inzichtelijk. Ik kan precies zien wanneer er een ongeval is gebeurd en wie de chauffeur van de truck was. Ook kan ik patronen zien in botsingen en bijna-ongevallen en daar maatregelen tegen nemen. Zulke nauwkeurige en feitelijke informatie draagt effectief bij aan het verlagen van de kosten en het verhogen van de veiligheid", zegt Bjarne.

Hoe I_Site voor een veiligere werkomgeving zorgt

Door via I_Site de activiteiten te bewaken, worden tijdens een normale werkdag een aantal kleine en grote problemen opgelost. Zo is het mogelijk om:

  • trucks te zien die verkeerd geparkeerd staan of waarvan de accu bijna leeg is, zodat het probleem kan worden opgelost;
  • de snelheid te begrenzen bij trucks die door minder ervaren medewerkers of tijdelijk personeel worden gebruikt, zodat ze tijdens hun inwerkperiode in een veiligere omgeving ervaring kunnen opdoen;
  • bij zware schokken een automatisch bericht rechtstreeks naar de operator te laten verzenden en/of een automatische snelheidsbegrenzing te activeren;
  • de rapportanalyses van I_Site te gebruiken als uitgangspunt voor de dagelijkse directievergadering met teamleiders, of om een 'medewerker van de maand' te kiezen die heeft bijgedragen aan een hogere veiligheid en lagere kosten;
  • aan te geven wanneer een truck moet worden vervangen.

Drie tips om de activiteiten te optimaliseren

Danske Fragtmænd zweert voortaan bij vlootmanagement: "Met I_Site kun je de activiteiten en de daarmee samenhangende kosten optimaliseren", zegt Bjarne Kristensen. Voor magazijnmanagers heeft hij drie eenvoudige tips:

  1. Werk met een vlootmanagementsysteem.
  2. Leer hoe je het vlootmanagementsysteem optimaal kunt gebruiken en afstemmen op je activiteiten.
  3. Gebruik de ondersteuningsfunctie om het systeem volledig te benutten."
Meer info over I_Site
Alles verwijderen