Zodat alles gesmeerd loopt

Toyota Material Handling hecht erg veel belang aan het gebruik van de juiste oliën en smeermiddelen. Een klein lek of verkeerd gebruik kan immers al gauw tot zware kosten leiden. Toyota Material Handling werkt voor oliën en smeermiddelen samen met het kwaliteitsmerk Unil. Hierdoor bent u zeker van originele en kwalitatieve producten.

Niet alleen uw magazijnmaterieel moet gesmeerd lopen. Hetzelfde geldt voor uw organisatie. Vandaar dat wij er bewust voor kiezen het aantal types olie en smeermiddelen beperkt te houden. Daardoor kunt u met een minimum aan producten een maximum aan toestellen (laten) onderhouden. Deze benadering verlaagt de kosten én verhoogt de kans dat het juiste product beschikbaar is. De producten zijn verkrijgbaar voor standaardtoepassingen, voor de voedingsindustrie of voor gebruik in gekoelde of bevroren opslagruimtes. En dat voor allerlei toestellen, van transpallet tot vorkheftruck.

Belangrijk in de keuze van oliën is de zogenaamde standtijd, of met andere woorden de tijd dat olie zonder problemen in uw machine mag blijven. Dit aspect wint de laatste tijd nog aan belang, omdat de onderhoudsintervallen steeds langer worden. Vandaar dat Toyota quasi louter met synthetische motorolie werkt. 

Deze synthetische olie geeft bovendien minder weerstand in de motor en verdampt minder makkelijk, waardoor zowel het brandstof- als olieverbruik daalt.

Daarnaast is het uiterst belangrijk om olie met de juiste viscositeit te gebruiken. Omdat bij moderne motoren de interne speling kleiner is, hebben zij olie met een lagere viscositeit nodig. Wanneer u toch zou kiezen voor een meer visceuse olie, dan loopt u de kans dat de olie zich
niet optimaal kan verspreiden, waardoorinterne schade in de machine zal optreden. Bij gebruik van té vloeibare olie zal het verbruik dan weer onnodig de hoogte ingaan.

Heeft u vragen over het gebruik van oliën? Contacteer ons!   

Alles verwijderen