7 redenen om te kiezen voor verhuur

In de logistieke wereld wordt vaak gekozen voor kortdurende huur om de stress in piekperioden te verminderen, maar er kunnen andere goede redenen zijn om trucks te huren voor een korte periode, zelfs in rustigere tijden van het jaar.

Ook als uw magazijn op wieltjes loopt en u tevreden bent over de omgang van uw vloot, kunnen er momenten zijn waarop u wat extra hulp nodig hebt om in te spelen op piekmomenten. In de logistieke wereld wordt vaak gekozen voor kortdurende huur om de stress in piekperioden te verminderen, maar er kunnen andere goede redenen zijn om trucks te huren voor een korte periode, zelfs in rustigere tijden van het jaar. Ongeacht de omvang van uw goederenverwerking kan deze mogelijkheid u helpen. We zetten een aantal voordelen op een rijtje.

1. U legt geen beslag op kapitaal

Als u heftrucks koopt om uw bedrijf uit te breiden, legt u beslag op een groot bedrag dat ook voor andere doeleinden kan worden gebruikt. Waarom zou u de volgende keer niet kiezen voor huren? Als de vraag ook in de toekomst hoog blijft, kunt u overwegen uw heftruck alsnog aan te schaffen. Is dat niet het geval, dan bespaart u met kortdurende huur geld op lange termijn.

2. U kunt nieuwe heftrucks proberen voordat u ze koopt

Het is belangrijk om de juiste heftruck te kopen. Zo'n aanschaf wilt u niet haastig doen. Om een goede keuze te maken, kunt u eerst een aantal heftrucks voor een korte periode huren om ze uit te proberen, voordat u ze aanschaft.

3. U kent vanaf het begin alle kosten

Met korte termijn huur kunt u het leven van uw accountant heel wat gemakkelijker maken. Veel leveranciers bepalen de kosten voor de gewenste huurperiode bij aanvang. De kosten zijn dus voorspelbaar en dat voorkomt verrassingen als het tijd is om de factuur te betalen.

4. Korte termijn? Geen probleem

Een van de grote voordelen van huren is dat er vaak heel weinig tijd tussen de aanvraag en de levering zit. Er hoeft niet te worden gewacht op een heftruck die nog moet worden geproduceerd, waardoor u heel snel kunt overschakelen naar een hogere capaciteit.

5. U bent er ook zo weer van af

Uw gehuurde heftruck was misschien ideaal om stress rond de kerstdagen te voorkomen, maar wat gebeurt er daarna? Als u de werkdruk weer met uw vaste vloot aankunt, hoeft u geen heftruck ongebruikt in uw magazijn te hebben staan, maar kunt u de gehuurde heftruck gewoon weer terugbrengen.

6. Meestal is de service inbegrepen

Magazijnen zijn complexe omgevingen. Ongevallen kunnen worden beperkt, maar nooit helemaal worden uitgesloten. Gelukkig kan uw leverancier service bieden om de gebruiksduur van uw heftruck te maximaliseren.

7. Er is een ruime keuze

Wanneer u een vorkheftruck huurt voor een korte periode, bent u in uw keuze meestal niet beperkt tot de heftrucks die op dat moment in productie zijn. Veel vloten van verhuurders bestaan uit machines met alle mogelijke leeftijden en gebruiksniveaus. Wat u dus ook wilt doen of welk bedrag u ook wilt besteden, er is meestal wel een geschikte heftruck beschikbaar.

Kortdurende huur vormt een ideale manier om te voorzien in de vraag naar heftrucks in drukke periodes, maar er zijn nog veel meer momenten waarop u korte tijd een heftruck nodig kunt hebben.

Ontdek ons huuraanbod
Alles verwijderen