Wij gebruiken cookies om uw surfervaring zo eenvoudig mogelijk te maken. OK

De nieuwe BT Levio LWE130 en BT Staxio HWE100 - simpelweg intuïtief

De nieuwe hef- en stapeltrucks van Toyota Material Handling, de BT Levio LWE130 en BT Staxio HWE100, zijn compact, efficiënt en gebruiksvriendelijk. Dit maakt deze meelooptrucks perfect geschikt voor gebruik in krappe ruimtes en in vrachtwagens.

De BT Levio LWE130 en de BT Staxio HWE100 zijn elektrisch aangedreven magazijntrucks die breed inzetbaar zijn voor minder intensieve toepassingen. Dankzij hun lage geluidsniveau zijn ze ideaal om mee te werken in krappe ruimtes zoals in detailhandels, winkels en supermarkten, maar ook in ziekenhuizen. Door hun compacte afmetingen zijn deze lichtgewicht hef- en stapeltrucks ook geschikt voor gebruik in vrachtwagens. Bovendien kan het hefmodel LWE130 moeiteloos ladingen tot 1,3 ton vervoeren over korte tot middellange afstanden met rijsnelheden tot 5,5 km/u; de stapelaar HWE100 kan tot 1 ton stapelen op hoogtes tot 2 meter.

De BT Levio LWE130 en BT Staxio HWE100 worden geleverd met een ingebouwde lader voor snel en eenvoudig opladen, gewoon door aansluiting op een stopcontact. Daarnaast biedt de heftruck LWE130 ook een optioneel laadsysteem voor in vrachtwagens. Het intelligente laadsysteem voor in vrachtwagens werkt alleen wanneer de vrachtwagenmotor draait. Zowel het hef- als het stapelmodel zijn uitgerust met een revolutionaire, onderhoudsvriendelijke AC-motor die staat voor duurzaamheid, sterkte en een laag energieverbruik. Deze trucks zijn ook gemakkelijk toegankelijk voor een efficiënt onderhoud.

Voor een optimaal bestuurderscomfort zijn de BT Levio LWE130 en BT Staxio HWE100 gebruiksvriendelijk en intuïtief dankzij een stillere werking en programmeerbare bestuurdersparameters. Om een veilige en efficiënte materiaalbehandeling te garanderen zijn ze beide compatibel met de vlootbeheertool I_Site, die bijvoorbeeld de bestuurdersautorisatie (met pincode) en het machinegebruik controleert en mogelijke truckschokken in real time detecteert.

Het stapelmodel HWE100 biedt ook automatische hoogteafstelling als optie, waarbij een fotocel de hoogte van de bovenkant van de lading detecteert. Tijdens het verplaatsen van goederen wordt de vorkhoogte automatisch afgesteld op een comfortabel niveau voor de bestuurder. Ook het nauwkeurig positioneren van goederen is kinderspel met deze elektrisch aangedreven stapelaar. Met de unieke Click-2-Creep-functie kan de truck eenvoudig op kruipsnelheid worden ingesteld door tweemaal op de bedieningshendel te klikken, wat een veilige bediening in krappe ruimtes mogelijk maakt. De BT Staxio HWE100 heeft ook een 5-punts chassis voor een uitstekende stabiliteit en controle.

"De vorige BT Levio LWE130 en BT Staxio HWE100 hebben hun troeven al uitvoerig bewezen en zijn nu leverbaar met bestuurdersparameters, pincodetoegang en de Click-2-Creep-functie. We hebben deze trucks ook verbeterd met nieuwe functies om de klant niet alleen een lager geluidsniveau en een efficiënter oplaadsysteem te bieden, maar ook een lager energieverbruik", aldus productmanager Johan Bäckström.

Wat u wellicht ook zal interesseren

Innovatie en technologie voor de toekomst

Smart Logistics en Logiconomi bieden u vandaag oplossingen en tonen onze visie voor de toekomst.

Lees meer >

Toyota Production System

We passen lean productie toe en werken volgens een systeem waarbij we alleen produceren wat u bestelt.

Lees meer >
BT Optio orderpickers

Ons productaanbod

Bekijk ons volledige assortiment vorkheftrucks, inclusief reachtrucks, pallettrucks en orderverzamelaars.

Lees meer >
Duurzaamheid heftrucks

Duurzaamheid

Samen maken we het verschil voor maximale veiligheid, minimale impact op het milieu en optimale bedrijfsprocessen. 

Lees meer >