Wij gebruiken cookies om uw surfervaring zo eenvoudig mogelijk te maken. OK

De nieuwe BT Reflex: zicht op alle hoogtes

Toyota Material Handling introduceert 3 nieuwe reachtruckseries op de Europese markt: de BT Reflex R-, E- en O-series blinken uit in productiviteit en zicht dankzij een compleet nieuw mastontwerp met hefhoogtes tot 13 meter. De BT Reflex R-serie, ontwikkeld voor prestaties op hoogte, de unieke E-serie met kantelbare cabine voor meer precisie en comfort, en de flexibele O-serie voor werken binnen en buiten. Deze 3 series met hefvermogens van 1,4 tot 2,5 ton hebben ook een aangepast bestuurderscompartiment, dat een unieke en intuïtieve bestuurderservaring biedt met een uitstekend zicht.
Reflex truck

Nieuwe trucks reiken hoger dan ooit

Het nieuwe BT Reflex-assortiment legt de lat hoger op het gebied van verticale prestaties met radicaal verbeterde hefvermogens. Dit betekent dat Toyota modellen met kleinere vermogens kan bieden in plaats van trucks met grotere vermogens. Het nieuwe mastontwerp maakt hefhoogtes tot 13 meter mogelijk en is innovatief op verschillende manieren: de slimme mastprofielen met centrale hefcilinder, de positie van de slangen en de open vorkwagen met geïntegreerde sideshift; stuk voor stuk dragen ze bij tot een duidelijk zicht op de last en een hogere veiligheid en productiviteit.

Daarnaast zorgt de verbeterde reach-controle voor een uitstekende stabiliteit en nauwkeurige mastbediening. Toyota introduceert ook een doorzichtig dak, ontworpen in combinatie met de nieuwe mast, om de bestuurder een uitstekend zicht naar boven te geven met een minimaal belemmerd zicht op de last. De nieuwe mast is van ongeëvenaarde kwaliteit dankzij minder onderdelen die beter zijn beschermd, wat de betrouwbaarheid en het onderhoudsgemak verhoogt.

Vlotte bediening

Uniek aan Toyota-reachtrucks zijn de kantelbare cabine en Transitional Lift Control (TLC). Deze reeds bestaande kenmerken hebben hun toegevoegde waarde al bewezen in de praktijk en zijn in het nieuwe assortiment verbeterd. De kantelbeweging verloopt vlotter. Dit is niet alleen comfortabeler bij het werken op hoogte, maar geeft de bestuurder ook een beter zicht. Daardoor kunnen lasten ergonomischer, productiever en veiliger worden behandeld. De TLC-functie garandeert dat lastbehandelingssnelheden maximaal blijven dankzij schokvrij heffen en dalen. Dit geeft bestuurders meer controle over de last en resulteert in betere prestaties in het algemeen.

Optimaal bestuurderscomfort

Deze truck is ontworpen met de bestuurder in gedachten. De bedieningselementen, stuurinrichting, stoel en vloer zijn aanpasbaar aan verschillende bestuurders. De verbeterde stuurfunctie met verschillende stuurprofielen zorgt voor een optimale bestuurderservaring. Het aandrijfwiel staat altijd recht vooruit na het uitschakelen van de truck, zodat deze snel en veilig kan worden gestart. Optimised Truck Performance (OTP), standaard op het hele assortiment, zorgt voor een betere reach-controle en controle in bochten en verhoogt zo de veiligheid en productiviteit. De nieuwe BT Reflex kan worden uitgerust met een vorkpositielaser. Dit vergemakkelijkt de plaatsing van de vorken vóór de pallet en voorkomt schade aan goederen en infrastructuur.

Ook leverbaar met lithium-ion-accu's & I_Site

"Onze nieuwe reachtrucks kunnen verder worden geoptimaliseerd op maat van uw specifieke behoeften", aldus Martin Mimer, productmanager Warehouse Trucks bij Toyota Material Handling Europe. "Voor intensieve toepassingen bieden we bijvoorbeeld, net als op ons vorige model, lithium-ion-accu's die zowel de energie-efficiëntie als het gebruiksgemak verbeteren.

Voor koelhuistoepassingen kan de BT Reflex worden uitgerust met een volledig gesloten cabine zodat het comfort en de productiviteit in deze moeilijke werkomstandigheden hoog blijven. De nieuwe trucks kunnen ook worden verbonden met de I_Site-technologie van Toyota. Zo ontstaan slimme trucks waarmee klanten de prestaties van trucks en bestuurders kunnen controleren, wat de veiligheid verhoogt en de kosten beperkt."

Wat u wellicht ook zal interesseren

Toyota I_Site op Ipad

I_Site Vlootbeheer

I_Site verbindt uw truckvloot, verzamelt gegevens en geeft u een overzicht van wat er gebeurt. I_Site biedt inzicht in hoe u uw bedrijfsvoering kunt optimaliseren.

Lees meer >

Retail en magazijnen

Wij kunnen u ondersteuning bieden om het aantal transportbewegingen te minimaliseren en de snelheid van ontvangst van de goederen tot de uiteindelijke levering te maximaliseren.

Lees meer >

Toyota Production System

We passen lean productie toe en werken volgens een systeem waarbij we alleen produceren wat u bestelt.

Lees meer >
BT Optio orderpickers

Ons productaanbod

Bekijk ons volledige assortiment vorkheftrucks, inclusief reachtrucks, pallettrucks en orderverzamelaars.

Lees meer >