Wij gebruiken cookies om uw surfervaring zo eenvoudig mogelijk te maken. OK

Smart connected trucks van Toyota

Geïntegreerde telematica van Toyota

Toyota doet aan belangrijke aankondiging tijdens CeMAT 2018 in de Hannover Messe: Het is van plan alle elektrische magazijntrucks die het levert vanaf de herfst van 2018 uit te rusten met geïntegreerde telematicamogelijkheden op basis van zijn toonaangevende I_Site-technologie.

Senior Vice President, Sales and Marketing, Ralph Cox legde de strategie uit: “We hebben een wereldwijde reputatie op het gebied van lean denken in ons bedrijf en we plukken de vruchten van voortdurende verbeteringen door nieuwe technologieën toe te passen in onze eigen logistieke werkzaamheden. In de uitdagende logistieke systemen van vandaag kan het belang van connectiviteit niet worden genegeerd bij het voorkomen van verspilling. Toyota wil een serieuze bijdrage leveren aan het verbeteren van de efficiëntie en het leaner maken van logistieke werkzaamheden in heel Europa aanmoedigen.”

Dit initiatief levert klanten van Toyota een hele reeks voordelen op omdat hierdoor basisinformatie over hun activiteiten beschikbaar wordt. Ze hoeven alleen maar een overeenkomst voor gegevensuitwisseling te sluiten.

Toyota reach truck BT Reflex

Benuttingsgraad is een belangrijk deel van het verhaal. De bestaande I_Site-gegevens van Toyota, die afkomstig zijn van bijna 60.000 geconnecteerde slimme trucks die al in bedrijf zijn, tonen aan dat de meeste bedrijven het verspillen van middelen aanzienlijk kunnen beperken door het opkrikken van de benuttingsniveaus, die doorgaans niet hoger liggen dan 35%. Cox geeft toelichting: “Dit zal waarschijnlijk leiden tot lagere truckbehoeften bij veel van onze klanten, omdat ze door het gebruik van gegevens hun truckplanning kunnen verbeteren. We zien dit echter als de verantwoordelijke weg die wij als materieelleveranciers en zakenpartners moeten bewandelen.”

Het andere cruciale element is het beheer van de veiligheid van bestuurders. Ongevallen bij intern transport leiden tot zware kosten door beschadiging van materieel en voorraden en, belangrijker nog, lichamelijk letsel. Gegevens die zijn verzameld door het Toyota I_Site-systeem tonen aan dat de toepassing van beste praktijken, in combinatie met het beheren van de manier waarop het materieel worden gebruikt, de reparatie- en schadekosten met maar liefst 70% kunnen doen dalen. “Dit is nog een voorbeeld van hoe we onze klanten kunnen helpen dure verspilling te voorkomen”, legt Ralph Cox uit.

“We zullen nauw samenwerken met al onze klanten om gegevensprogramma’s op te bouwen die exact voldoen aan hun behoeften en een menu van aanvullende informatiekanalen beschikbaar stellen. We willen niet alleen een toonaangevende leverancier van interntransportoplossingen en -diensten zijn, maar ook onze kennis en ervaring delen en ervoor zorgen dat de meerwaarde zichtbaar is in de bedrijfsresultaten van onze klanten”.

Het initiatief valt ook samen met de introductie van het nieuwste serviceplatform van Toyota, dat een gestroomlijnd onderhoud van geconnecteerde trucks mogelijk maakt, met externe updates en onderhoud op basis van activiteiten. Dit resulteert in minder stilstand en een algehele kostenbesparing.

Wat u wellicht ook zal interesseren

Innovatie en technologie voor de toekomst

Smart Logistics en Logiconomi bieden u vandaag oplossingen en tonen onze visie voor de toekomst.

Lees meer >
BT Optio orderpickers

Ons productaanbod

Bekijk ons volledige assortiment vorkheftrucks, inclusief reachtrucks, pallettrucks en orderverzamelaars.

Lees meer >
Manager looking at I_Site on iPad

I_Site vlootmanagement

I_Site verbindt uw vloot, verzamelt data en geeft u een overzicht van activiteiten en vertelt hoe u processen kunt optimaliseren.

Lees meer >
Een autopilot die horizontaal transporteert

Geautomatiseerde trucks

De automatisering van de processen voor materiaaltransport levert voordelen op voor veel bedrijven. 

Lees meer >