Wij gebruiken cookies om uw surfervaring zo eenvoudig mogelijk te maken. OK

German Design Award 2018 voor BT Reflex R-serie reachtruck

Het toonaangevende reachtruckmodel BT Reflex R-serie van Toyota Material Handling is bekroond met de German Design Award 2018. De strakke en functionele vormgeving was goed voor een onderscheiding in de categorie Excellent Product Design.

De German Design Award is de belangrijkste internationale prijs van de German Design Council, die uit een internationale jury bestaat en unieke designs bekroont die meerwaarde bieden.

“Voor mij staat bij het ontwerp van vorkheftrucks de mens centraal. Het is voor ons de uitdaging om in het feitelijke ontwerp de goede ergonomische eigenschappen tot uitdrukking te laten komen, zodat de bestuurder daar maximaal profijt van heeft”, zegt Magnus Oliveira Andersson, Head of Design van Toyota Material Handling Europe. Al sinds 1995 werkt hij continu aan verbetering van de truck.

De BT Reflex-reachtruck heeft een lange geschiedenis en was aanvankelijk voorzien van een eenvoudig interieur. Toen in de jaren 70 en 80 in diverse sectoren de filosofie opkwam om in te spelen op de behoeften van de klant en producten te ontwerpen waarbij de gebruiker centraal staat, werd het design van BT verbeterd en kwam het accent te liggen op het comfort van de bestuurder. Dit leidde in 1982 bij de BT1350E-reachtruck tot de eerste iF Design Award voor uitstekende ergonomie. Door de jaren heen zijn de modellen verbeterd volgens het Kaizen-principe (continue verbetering) van Toyota.

Toyota Material Handling werd eerder al onderscheiden met de German Design Award 2016 voor de BT Levio P-serie.


KLIK HIER VOOR MEER INFO OVER DE DESIGN AWARDS 

Wat u wellicht ook zal interesseren

Innovatie en technologie voor de toekomst

Smart Logistics en Logiconomi bieden u vandaag oplossingen en tonen onze visie voor de toekomst.

Lees meer >

Toyota Design Center

In het Toyota Design Center ontwikkelen we ruwe ideeën en concepten voor magazijn- en vorkheftrucks.

Lees meer >
Reach truck in het magazijn

Reachtrucks

Onze krachtige reachtrucks bieden een snelle accelleratie en uitzonderlijke bestuurbaarheid voor het optimaal behandelen van pallets. 

Lees meer >

Toyota Production System

We passen lean productie toe en werken volgens een systeem waarbij we alleen produceren wat u bestelt.

Lees meer >