Wij gebruiken cookies om uw surfervaring zo eenvoudig mogelijk te maken. OK

Toyota I_Site

I_Site vlootbeheer bereikt 50.000 geconnecteerde vorkheftrucks

Toyota Material Handling heeft geschiedenis geschreven door wereldwijd zijn 50.000e vorkheftruck te connecteren, zodat we niet enkel de grootste vorkheftruckproducent zijn maar ook de marktleider op vlak van telematica en innovatie. Toyota connecteert de trucks van klanten via het bekroonde vlootbeheersysteem I_Site.
Toyota I_Site product manager Marcus Löwen

Productmanager van I_Site, Marcus Löwendahl, legt de kracht van vlootbeheer en telematica uit binnen de goederenbehandeling:

“Ons I_Site-systeem is gericht op al onze klanten die hun kosten willen verlagen, hun productiviteit willen verbeteren en het veiligheidsbeheer in hun logistieke operaties willen opdrijven - of het nu om een klant gaat met 1 truck of met een grote vloot vorkheftrucks verspreid over verschillende sites wereldwijd. Tal van klanten wereldwijd die inzetten op veiligheid zagen door de introductie van I_Site een drastische vermindering van het aantal ongevallen."

 

V: Wat is vlootbeheer binnen de logistiek?

Marcus: Het is het beheer van je trucks en van je bestuurders! Elke vorkheftruck is uitgerust met een telematicatoestel dat communiceert via het telecomnetwerk of een webserver en dat de klant belangrijke informatie geeft over hoe zijn vorkheftrucks en bestuurders presteren. Deze gegevens zijn beschikbaar via het webportaal of de smartphone-app, wat perfect is wanneer je onderweg bent of vanop afstand werkt.

 

V: Waarom is vlootbeheer van vorkheftrucks belangrijk?

Marcus: Het gebruik van een vlootbeheersysteem biedt vele voordelen binnen vier belangrijke domeinen:

  • KOSTENBEHEER: Vermindering van schadekosten, optimalisatie van de vlootomvang en het aantal bestuurders
  • PRODUCTIVITEIT: Geoptimaliseerd gebruik van de truck, een verbeterde prestatie van de bestuurder, realtime waarschuwingen en systeemalarmen
  • GEZONDHEID & VEILIGHEID: Toegang op afstand voor bestuurders & beheer van licenties, pre-operationele controle, meldingen van schokken, schoksensoren en lock-out, melding van lock-out van de supervisor, lock-out voor het resetten van de procedures
  • MILIEU: Langere levensduur van de machine, geoptimaliseerd gebruik & levensduur van de batterij, vermindering van stilstandtijd bij diesel- en gasvoertuigen.

 

V: Hoe zal volgens u vlootbeheer binnen de logistiek evolueren in de toekomst?

Marcus: Als we de huidige trend bekijken, zullen binnen enkele jaren alle vorkheftrucks geconnecteerd zijn – naast vele andere dingen in onze maatschappij. Wij zullen ook andere voertuigen en machines uit de logistieke operaties van onze klanten kunnen connecteren. Het systeem zal al deze informatie slimmer, efficiënter en vlotter aan de gebruiker leveren, in realtime of exact wanneer en hoe hij het wil.

 

V: Wat vindt u van deze nieuwe mijlpaal voor I_Site?

Marcus: Wij zijn erg benieuwd om te weten wie de klant zal zijn met de 50.000e geconnecteerde truck! Het is echt een mijlpaal in onze vorkheftruckgeschiedenis, gezien onze concurrenten zelfs niet in de buurt komen van een gelijkaardige wereldwijde voetafdruk. Maar tegelijkertijd is het aantal zo snel aan het groeien dat we al snel onze 100.000e en zelfs 500.000e geconnecteerde truck zullen kunnen vieren.

Wat onze klanten zeggen:

Cloetta is een toonaangevende fabrikant van banketbakkerij in Scandinavië en Nederland die chocoladeproducten en snoep maakt. Hij verkoopt zijn producten op meer dan 50 markten wereldwijd. De site in Ljungsbro (Zweden) is sinds vorig jaar een zeer tevreden I_Site-klant. Hun volledige vloot in Ljungsbro van 51 vorkheftrucks is uitgerust met I_Site, waaronder de controle voor gebruik. Lars Jonsson, project- en vlootmanager bij Cloetta’s chocoladefabriek in Zweden, zegt: “Wij zijn erg onder de indruk van het I_Site-systeem, vooral de veiligheidsfollow-up en de mogelijkheid om de toegang van de chauffeur te controleren. I_Site was deels de reden waarom we vorig jaar Toyota kozen als vorkheftruckleverancier.”

MEER OVER I_SITE-VLOOTBEHEER

Wat u wellicht ook zal interesseren

Innovatie en technologie voor de toekomst

Smart Logistics en Logiconomi bieden u vandaag oplossingen en tonen onze visie voor de toekomst.

Lees meer >
Manager looking at I_Site on iPad

I_Site vlootmanagement

I_Site verbindt uw vloot, verzamelt data en geeft u een overzicht van activiteiten en vertelt hoe u processen kunt optimaliseren.

Lees meer >
BT Optio orderpickers

Ons productaanbod

Bekijk ons volledige assortiment vorkheftrucks, inclusief reachtrucks, pallettrucks en orderverzamelaars.

Lees meer >
Servicetechnieker heftrucks Toyota

Service

Onze servicecontracten houden uw bedrijf draaiende en helpen u uw trucks zo goed mogelijk te benutten, ongeacht het merk. Zo kunt u uw activiteiten in alle gemoedsrust plannen. 

Lees meer >