Wij gebruiken cookies om uw surfervaring zo eenvoudig mogelijk te maken. OK

Nieuwe editie van Toyota Logistic Design Competition daagt studenten uit om logistiek voor e-commerce radicaal te veranderen

‘Package Delivery. Join the revolution’ is dit jaar het thema van de Toyota Logistic Design Competition (TLDC 2018). Toyota Material Handling Europe is op zoek naar vooruitstrevende Europese ontwerpers om de logistieke uitdaging van pakketbezorging in de toekomst aan te gaan.

De ontwerpwedstrijd van dit jaar speelt in op de trend dat klanten niet alleen online beslissingen nemen, maar ook steeds meer online kopen. Omdat e-commerce de norm wordt, moet absolute prioriteit worden gegeven aan korte levertijden, maar wegens onderliggende factoren, zoals verkeersdrukte, is dat niet altijd haalbaar.

Toyota daagt ontwerpstudenten nu uit om het traditionele distributie-idee los te laten en een snelle, duurzame en revolutionaire oplossing te bedenken die een directe bezorging mogelijk maakt en de laatste kilometer tot de klant optimaliseert. De deelnemers worden aangemoedigd om toekomstgericht te denken en rekening te houden met trends in de sector, maar zich ook door Toyota’s geschiedenis en innovatie te laten inspireren.

“Toen we vier jaar geleden met de Toyota Logistic Design Competition (TLDC) begonnen, hadden we niet verwacht dat Europese ontwerpstudenten en pas afgestudeerden er zo veel interesse voor zouden hebben. Drie deelnemers aan de vorige edities zijn momenteel werkzaam in het Design Center: een dialoog aangaan met jonge ontwerpers, is onze manier om voortdurend open te blijven staan voor allerlei nieuwe ideeën”, zegt Magnus Oliveira Andersson, Head of Design van Toyota Material Handling Europe.  

Press contact

Toyota Material Handling Belgium
Chris Coens, Marketing Manager

 

 

De wedstrijd is vanaf nu geopend en de sluitingsdatum voor het indienen van inzendingen is 22 oktober 2017. Alle Europese ontwerpstudenten en pas afgestudeerden (2017) worden uitgenodigd om deel te nemen. Ze maken kans op een geldprijs (waaronder een hoofdprijs van € 5.000 en een First People’s Award), terwijl de winnende ontwerpen op de vakbeurs CeMAT 2018 in Hannover tentoon worden gesteld.

Design Competition website

Wat u wellicht ook zal interesseren

Innovatie en technologie voor de toekomst

Smart Logistics en Logiconomi bieden u vandaag oplossingen en tonen onze visie voor de toekomst.

Lees meer >

Join our team!

Ben jij gemotiveerd om het beste uit je carrière te halen? 

Lees meer >

Toyota Design Center

In het Toyota Design Center ontwikkelen we ruwe ideeën en concepten voor magazijn- en vorkheftrucks.

Lees meer >

Toyota Production System

We passen lean productie toe en werken volgens een systeem waarbij we alleen produceren wat u bestelt.

Lees meer >