Wij gebruiken cookies om uw surfervaring zo eenvoudig mogelijk te maken. OK

CeMAT 2018 Think Like Toyota

THINK : LIKE : TOYOTA op CeMAT 2018

Hanover, Duitsland, 23 april 2018 – THINK : LIKE : TOYOTA is het thema van Toyota Material Handling Europe tijdens CeMat 2018 (stand P32). De naam Toyota is synoniem met lean denken op basis van het wereldvermaarde Toyota Production System, dat is uitgegroeid tot de standaard voor efficiëntie en kwaliteit in de productie. Tijdens CeMAT 2018 laat Toyota zien hoe het dit lean denken toepast in zijn aanpak van logistieke werkzaamheden en zal het ook nieuwe producten en concepten voor de toekomst demonstreren.

Het einddoel van Toyota: efficiëntie verbeteren

“Ons merk heeft een gevestigde reputatie op het gebied van kwaliteit en efficiëntie in onze productieprocessen, en het Toyota Production System is het model geworden voor andere fabrikanten in vele verschillende sectoren overal ter wereld”, zegt Matthias Fischer, President en CEO van Toyota Material Handling Europe. “We hanteren dezelfde principes en passen ze toe op logistieke processen, met dezelfde doelstellingen: voorkomen van verspilling, maximale toegevoegde waarde en totale kwaliteit. Dit betekent de juiste goederen op de juiste plaats op het juiste moment. We streven ernaar om onze denkwijze te delen met onze klanten en hen te helpen de efficiëntie te verbeteren in elke fase van het proces. Vandaar ons thema, Think : Like : Toyota.”

Connectiviteit

Forklift service technician using T-stream

In een connectiviteitszone zal Toyota tonen hoe het erin geslaagd is bijna 60.000 slimme trucks in bedrijf te krijgen en ongeveer 250.000 bestuurders te laten werken met zijn I_Site-platform. Tijdens CeMAT kondigt Toyota ook een belangrijk initiatief aan, dat het gebruik van connectiviteit voor logistieke werkzaamheden in heel Europa enorm zal versnellen. Toyota heeft bevestigd dat, vanaf de herfst van 2018, alle elektrische magazijntrucks die het produceert zullen worden geleverd met geïntegreerde telematica. Dit initiatief levert klanten van Toyota een hele reeks voordelen op omdat hierdoor basisinformatie over hun activiteiten beschikbaar wordt. Ze hoeven alleen maar een overeenkomst voor gegevensuitwisseling te sluiten.

Automatisering

Ook automatisering krijgt de nodige aandacht tijdens CeMAT 2018. Er zal onder meer worden getoond hoe Toyota automatisering geleidelijk introduceert in zijn eigen fabrieken. Toyota gebruikt ruim 16.500 trucks in meer dan 650 fabrieken over de hele wereld en beschikt daarmee over een directe bron van ervaring om logistieke processen te plannen volgens het lean-principe. Enkele van de geautomatiseerde producten die het publiek tijdens CeMAT te zien krijgt zijn de TAE500 – het Toyota Autopilot-stapelaarmodel – en het Toyota Swarm-concept, dat voor het eerst werd getoond in 2016 en nu als werkende oplossing wordt gedemonstreerd.

Lithium-ion

Toyota zal ook zijn aanpak van de li-ion-batterijtechnologie voorstellen, met als doel de ‘lean feiten’ van de technologie te identificeren en te tonen welke unieke voordelen Toyota biedt met zijn interne productie van li-ion-batterijen. Li-ion-batterijsystemen zijn nu beschikbaar voor het volledige elektrische gamma van Toyota.

Samenwerking

Speaker in front of crowd talking

Samenwerking is een hoofdthema voor Toyota, zoals zal worden aangetoond door de gastsprekers van Vanderlande, Microsoft, Heineken en Robot Experience. Zij geven keynotes in het Logiconomi Forum, dat gedurende de hele week van het evenement loopt in het Toyota-paviljoen. Op het programma staat ook een headline-presentatie door Sam Nomura uit Japan, een vooraanstaande expert op het gebied van Toyota’s lean denken.

En nog veel meer

Toyota stelt ook zijn nieuwste modellen elektrische tegengewichttrucks van 6 tot 8 ton voor in het Toyota Traigo-gamma. Die worden gekenmerkt door een nieuw ontwerp en een eendelig batterijsysteem dat een snelle en eenvoudige batterijwissel mogelijk maakt voor klanten die op zoek zijn naar oplossingen voor gebruik in ploegensystemen.

 Daarnaast presenteert Toyota ook een reeks orderverzamelingsconcepten die geschikt zijn voor allerlei toepassingen, gaande van de aanlevering van onderdelen over assemblagelijnen tot e-commerce. Daar zijn ook enkele zeer geavanceerde orderverzamelingsoplossingen bij, zoals een volledig geautomatiseerde opslag- en verzameloplossing, voorgesteld door Vanderlande.

Verder kunnen klanten ook een virtual reality-ervaring beleven, waarbij ze zelf een lean magazijn en productiezone kunnen ontwerpen en in werking kunnen zien. In de VR-faciliteit kunnen bezoekers zich ook onderdompelen in het nieuwste toekomstconcept van Toyota. Dit is een magazijn waar geautomatiseerde trucks samenwerken om het summum van optimalisatie te bereiken op basis van kunstmatige intelligentie: het A.I.TeamLogistics-concept.

Wat u wellicht ook zal interesseren

Innovatie en technologie voor de toekomst

Smart Logistics en Logiconomi bieden u vandaag oplossingen en tonen onze visie voor de toekomst.

Lees meer >
Een autopilot die horizontaal transporteert

Geautomatiseerde trucks

De automatisering van de processen voor materiaaltransport levert voordelen op voor veel bedrijven. 

Lees meer >
Lithium-ion heftrucks

Ons uniek aanbod met Lithium-ionbatterij

Het is bewezen dat lithium-ion batterijen 30% energie-efficiënter zijn dan loodzuurbatterijen en de CO2-emissies aanzienlijk verminderen.

Lees meer >

Toyota Production System

We passen lean productie toe en werken volgens een systeem waarbij we alleen produceren wat u bestelt.

Lees meer >