Wij gebruiken cookies om uw surfervaring zo eenvoudig mogelijk te maken. OK

Think lean power, think Toyota – hoge brandstofefficiëntie en prima rijprestaties

Toyota Material Handling blijft investeren in lean-technologieën: het complete Tonero-assortiment is nu uitgerust met efficiëntere en schonere motoren die echter niet inboeten aan vermogen. Klanten hebben de keuze uit diesel- en lpg-motoren met koppelomvormer- of hydrostatische aandrijving. Alle trucks zijn voorzien van LSPS (Load Sensing Power Steering) voor een hogere brandstofefficiëntie en een betere bestuurbaarheid.

Compleet assortiment HST-modellen

Alle diesel- en lpg-modellen tot 3,5 ton zijn nu verkrijgbaar met hydrostatische aandrijving (HST). Klanten kunnen nu kiezen voor een HST- of een koppelomvormeraandrijving (TC-aandrijving). Voortaan kunnen klanten van Toyota voor hun bedrijfsactiviteiten altijd de juiste truck inzetten. Alle Tonero-contragewichtheftrucks bieden daarbij een efficiënt vermogen, dankzij de volgende ontwikkelingen.

 

Het Tonero-assortiment met Load Sensing Power Steering

Alle diesel- en lpg-modellen in het Tonero-assortiment met hydrostatische of koppelomvormeraandrijving zijn nu leverbaar met Load Sensing Power Steering (LSPS).

 

Deze technologie zorgt niet alleen voor een soepeler en intuïtiever rijgedrag, maar ook voor een consistente reactiesnelheid, ongeacht de last die wordt vervoerd. Bovendien zorgt LSPS afhankelijk van het model voor een aanzienlijke brandstofbesparing van 7 tot 14%, waardoor de totale gebruiks- en onderhoudskosten nog verder afnemen.

 

 

Efficiënte motoren

Het efficiënte vermogen van de Tonero is te danken aan de motoren van de trucks: Toyota heeft voor de efficiënte motoren van zowel de diesel- als de lpg-trucks het Kaizen-principe (continue verbetering) toegepast. De krachtigere 1ZS-dieselmotor is uiterst efficiënt, maar biedt nog steeds hetzelfde vermogen en dezelfde reactiesnelheid. En de 1DZIII-dieselmotor is dankzij continue ontwikkeling nu nog kostenefficiënter.

 

De 1ZS-motor voldoet aan de fase 3B-norm en staat daardoor garant voor een lage CO2-uitstoot. De bij deze motor toegepaste technologie heeft nog een voordeel: uit onafhankelijke brandstoftests is gebleken dat de motor zelfs onder zware rijomstandigheden bij alle toerentallen even krachtig is.

 

Bovendien zorgt de 1ZS voor een betere bestuurbaarheid. De motor is namelijk niet alleen geschikt voor alle lasten en toepassingen, maar heeft ook een laag geluids- en trillingsniveau. Daarmee biedt deze efficiënte motor de bestuurder een comfortabele werkomgeving en onze klanten een snelle return on investment. Print Stuur door

Wat u wellicht ook zal interesseren

Toyota Tonero

Kleinere bedrijven

We zijn trots dat onze oplossingen worden gebruikt door kleinere bedrijven. Bekijk wat Toyota voor een kleiner bedrijf kan betekenen.

Lees meer >

Toyota Production System

We passen lean productie toe en werken volgens een systeem waarbij we alleen produceren wat u bestelt.

Lees meer >
Duurzaamheid heftrucks

Duurzaamheid

Samen maken we het verschil voor maximale veiligheid, minimale impact op het milieu en optimale bedrijfsprocessen. 

Lees meer >
BT Optio orderpickers

Ons productaanbod

Bekijk ons volledige assortiment vorkheftrucks, inclusief reachtrucks, pallettrucks en orderverzamelaars.

Lees meer >