Wij gebruiken cookies om uw surfervaring zo eenvoudig mogelijk te maken. OK

Toyota Material Handling CeMAT

Toyota bevestigt snel veranderende markt na CeMAT 2018

Terugkijkend op vijf intensieve dagen tijdens de Hannover Messe en CeMAT 2018 bevestigt Toyota Material Handling Europe dat het tempo van omschakeling naar nieuwe technologieën toeneemt. De bezoekers toonden veel belangstelling voor Toyota’s benadering van automatisering en connectiviteit en de inzet van het bedrijf voor Lean Logistics.

“Dit jaar wilden we op CeMAT de toekomst centraal stellen en onze langetermijnvisie delen met de bezoekers”, zegt Axel Wahle, Marketing Director van Toyota Material Handling Europe en bedenker van de Toyota-presentatie op de beurs. “We hebben natuurlijk ook onze apparatuur, waaronder traditionele heftrucks, laten zien, maar we beseften dat de meeste mensen naar een beurs als CeMAT komen voor informatie over nieuwe mogelijkheden om toekomstige werkzaamheden te plannen.”

Toyota gebruikte zijn centrale paviljoen om zich te richten op automatisering, connectiviteit en lean denken, op basis van het beproefde Toyota Production System van het bedrijf. “Ons werk aan de ontwikkeling van productiesystemen heeft ons duidelijk wat geleerd”, legt Wahle uit, “onder andere dat we verspilling moeten tegengaan, voor een continue stroom moeten zorgen en waarde moeten toevoegen in elke fase van een proces. Dat is bepalend voor de manier waarop we producten en diensten ontwikkelen en met onze klanten willen samenwerken.”

Als maatregel om verspilling tegen te gaan, heeft het bedrijf aangekondigd dat telematica vanaf de herfst van 2018 in alle magazijntrucks wordt ingebouwd, zodat alle klanten zich kunnen richten op het verhogen van de benuttingsgraad en het verminderen van schade. Daarnaast zijn nog andere maatregelen aangekondigd, zoals de introductie van modulaire lithium-ion batterijsystemen die de energiecapaciteit optimaliseren.

“We waren bijzonder verheugd over de reacties op de presentaties in ons Logiconomi Forum. De bezoekers waren zichtbaar blij met de kennis die werd gedeeld door onze samenwerkende bedrijven, zoals Microsoft en Heineken, en met de unieke kans om te luisteren naar Toyota’s eigen TPS-expert, Sam Nomura.”

Toyota werkte ook samen met Microsoft in hal 7 van de Hannover Messe, waar beide bedrijven lieten zien hoe ze samenwerken aan kunstmatige intelligentie voor toekomstige oplossingen op het gebied van autonome logistiek. “We waren overdonderd door de enorme belangstelling die dit opriep”, bevestigt Axel Wahle.

Wat u wellicht ook zal interesseren

Innovatie en technologie voor de toekomst

Smart Logistics en Logiconomi bieden u vandaag oplossingen en tonen onze visie voor de toekomst.

Lees meer >
Manager looking at I_Site on iPad

I_Site vlootmanagement

I_Site verbindt uw vloot, verzamelt data en geeft u een overzicht van activiteiten en vertelt hoe u processen kunt optimaliseren.

Lees meer >

Lithium-Ion oplossingen van Toyota

Wij bieden volledig geïntegreerde oplossingen aan voor lithium-ion batterijen, die in-house worden geproduceerd volgens onze hoge TPS kwaliteitseisen. 

Lees meer >
BT Optio orderpickers

Ons productaanbod

Bekijk ons volledige assortiment vorkheftrucks, inclusief reachtrucks, pallettrucks en orderverzamelaars.

Lees meer >