Wij gebruiken cookies om uw surfervaring zo eenvoudig mogelijk te maken. OK

Productie van fabriek in Mjölby

Toyota-fabriek schakelt over op vloeibaar biogas

Toyota Material Handling Europe versnelt zijn inspanningen om het gebruik van fossiele brandstof tijdens zijn productie te beperken. In de loop van 2019 zal in de fabriek van Toyota Material Handling Manufacturing Sweden LPG worden vervangen door vloeibaar biogas.

De samenwerking tussen de productievestiging van Toyota Material Handling Europe in het Zweedse Mjölby en de regionale biogasproducent Tekniska Verken i Linköping AB is de eerste in haar soort in Zweden. Ze past in een langetermijnstrategie die vier jaar geleden van start ging.

"In 2015 zetten we alle elektriciteit in onze vestiging om in groene elektriciteit door middel van waterkracht. De overgang van LPG naar vloeibaar biogas vormt ook een belangrijk onderdeel van onze algemene duurzaamheidsstrategie: het beperken van fossiele brandstof in onze productieactiviteiten”, zegt Kristian Björkman, algemeen directeur van Toyota Material Handling Manufacturing Sweden.

“Wij vinden het essentieel dat de producten voor onze klanten worden geproduceerd met een minimale impact op het milieu. We kijken ernaar uit om samen te werken met Tekniska Verken, dat een koploper is op dit vlak en dus een geloofwaardige partner in ons duurzaamheidsverhaal", aldus nog Björkman. 

In zijn productievestiging in Mjölby vervangt Toyota Material Handling Europe LPG, dat vooral wordt gebruikt bij het drogen en stollen van de lak, door vloeibaar biogas. Biogas is hernieuwbaar, wordt lokaal geproduceerd en is een van de schoonste brandstoffen ter wereld. Het wordt gemaakt uit organisch afval, zoals voedselafval, en sluit de keten. Vloeibaar biogas wordt geproduceerd door het biogas te zuiveren en af te koelen tot ongeveer -163° C. Het kan eenvoudiger en efficiënter worden opgeslagen en gedistribueerd dan een gasvormige stof.

De eerste levering wordt verwacht na de zomer van 2019. De overeenkomst loopt gedurende tien jaar en omvat de levering van 25 GWh vloeibaar biogas per jaar. Dat is genoeg om meer dan 130.000 vrachtwagens per jaar te produceren bij Toyota Material Handling Manufacturing Sweden in Mjölby.

Wat u wellicht ook zal interesseren

Mensen die kijken naar heftrucks

Onze duurzaamheidsaanpak

Samen maken we een verschil in het maximaliseren van veiligheid, het minimaliseren van de ecologische impact en het optimaliseren van bedrijfsprocessen.

Lees meer >

Onze geschiedenis

Meer dan 100 jaar ervaring in intern transport materieel

Lees meer >

Toyota Production System

We passen lean productie toe en werken volgens een systeem waarbij we alleen produceren wat u bestelt.

Lees meer >

Innovatie en technologie voor de toekomst

Smart Logistics en Logiconomi bieden u vandaag oplossingen en tonen onze visie voor de toekomst.

Lees meer >