Wij gebruiken cookies om uw surfervaring zo eenvoudig mogelijk te maken. OK

Toyota Industries Corporation geselecteerd voor A-lijst 2018 in CDP-onderzoek

Toyota Industries Corporation is geselecteerd voor de A-lijst (de hoogste score) in onderzoek door CDP naar klimaatverandering en waterzekerheid. Toyota Material Handling Europe, de Europese tak van het intern transport bedrijf, heeft een aanzienlijke bijdrage geleverd aan deze prestatie.

Toyota Material Handling Europe heeft continu bijgedragen aan het behalen van de CO2-doelstellingen van Toyota Industries Corporation. Een voorbeeld hiervan zijn de zonnepanelen op het dak van de mastfabriek LTE (Lift Truck Equipment) in Italië en Toyota Material Handling Nederland, die rechtstreeks zijn aangesloten op oplaadpunten voor waterstof en/of zonne-elektriciteit voor heftrucks. Toyota Material Handling Europe toont hiermee aan dat koolstofarme technologie zowel beschikbaar als betaalbaar kan zijn voor bedrijven die bereid zijn te innoveren.   

“Onze ambitieuze klimaatdoelstellingen dienen een tweeledig doel. Enerzijds zetten we ons in om maatschappelijk verantwoord te ondernemen en streven we naar nuluitstoot van onze eigen bedrijven in 2050. Anderzijds stellen we ons in de plaats van onze belangrijkste klanten met dezelfde ambities. Zo dagen we onszelf uit om onze technologie en onze processen te vernieuwen, zodat we aan de verwachtingen van toekomstige klanten voldoen”, zegt Tom Schalenbourg, Sustainable Development Director van Toyota Material Handling Europe.

Toyota Industries Group formuleerde in maart 2016 zijn ‘Ideale toestand in 2050’ en consolideerde op basis daarvan zijn activiteiten voor een periode van vijf jaar – van 2016 tot en met 2020 – in zijn ‘Zesde milieuactieplan’, dat het bedrijf momenteel implementeert.

Op basis van dit plan werkt de groep aan de volgende initiatieven:
1. Verlaging van de CO2-uitstoot met 10% in boekjaar 2021 t.o.v. boekjaar 2006 (Toyota Industries)
2. Verlaging van de CO2-emissie met 26% in boekjaar 2021 t.o.v. boekjaar 2006 (wereldwijd)
3. Inzicht in en beperking van de risico's met betrekking tot watervoorzieningen op elke productielocatie

In de toekomst blijft Toyota Industries Corporation maatregelen nemen tegen klimaatverandering en zich met name richten op waterbesparing. Daarnaast zal het bedrijf bijdragen aan de verwezenlijking van een duurzame samenleving via wereldwijde milieubeschermingsactiviteiten.

De CDP-scores zijn op 22 januari jongstleden formeel bekend gemaakt tijdens de presentatie van het CDP-rapport 2018 in Japan. Meer informatie is te vinden in het persbericht van Toyota Industries Corporation.

Over CDP

CDP is een in 2000 in Groot-Brittannië opgerichte internationale ngo die bedrijven en overheden stimuleert de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en watervoorraden en bossen te beschermen. Tegenwoordig onderzoekt en beoordeelt CDP grote internationale bedrijven namens 650 institutionele beleggers (totaal beheerd vermogen: USD 87 biljoen) en 115 bedrijven en organisaties (totale inkoopkosten: USD 3,3 biljoen).

Wat u wellicht ook zal interesseren

Mensen die kijken naar heftrucks

Onze duurzaamheidsaanpak

Samen maken we een verschil in het maximaliseren van veiligheid, het minimaliseren van de ecologische impact en het optimaliseren van bedrijfsprocessen.

Lees meer >

Gezonde werkplek

Mamen met EU-OSHA streven we naar een gezonde en productieve werkomgeving voor alle leeftijden.

Lees meer >
Toyota Way

The Toyota Way

Onze missie is u uitzonderlijke efficiëntie te bieden bij uw activiteiten voor materiaaltransport. Daartoe maken we gebruik van een aantal waarden, die The Toyota Way worden genoemd. 

Lees meer >
BT Optio orderpickers

Ons productaanbod

Bekijk ons volledige assortiment vorkheftrucks, inclusief reachtrucks, pallettrucks en orderverzamelaars.

Lees meer >