Wij gebruiken cookies om uw surfervaring zo eenvoudig mogelijk te maken. OK

Toyota innoveert opnieuw met Smart Trucks

Nadat Toyota Material Handling Europe in april van dit jaar op CeMAT al een tip van de sluier had gelicht, bevestigt de onderneming nu dat connectiviteit standaard zal worden geïntegreerd in alle magazijntrucks uit haar gamma. "Wij hadden al aangekondigd dat we onze klanten de technologie zouden bezorgen om verspilling in hun activiteiten te beperken door ze de volledige controle te geven, en nu kunnen we die belofte waarmaken", verklaarde Matthias Fischer, voorzitter en CEO.

Door deze innovatie zullen vrijwel alle magazijntrucks die de Toyota fabriek in Mjölby in Zweden verlaten, "slimme trucks" zijn - uitgerust met de technologie om activiteits- en diagnosegegevens te verzenden die in een centrale databank worden gebundeld voor gebruik door Toyota en zijn klanten.

"Op die manier kunnen onze klanten voortaan nauwkeurig meten hoeveel werk hun trucks verrichten, de prestaties van de bestuurders beoordelen en de effecten en efficiëntie op belangrijke punten zoals het batterijmanagement beheren. Het doel is de benutting van de trucks te optimaliseren, verspilling door stilstand van trucks te voorkomen en fouten met de bijbehorende schade te beperken", aldus Ralph Cox, Senior Vice President for Marketing and Sales.   

Deze aanpak betekent dat de klanten een klein maandelijks abonnementsbedrag betalen om toegang te krijgen tot gestructureerde rapporten die beschikbaar zijn op de I_Site portal van Toyota en via de bijbehorende mobiele apps. Er zijn geen hardwarekosten meer. Zelfs klanten die het maandelijkse abonnement niet wensen te betalen, krijgen volledig gratis toegang tot basisgegevens zoals een overzicht van het heftruckpark en de bedrijfsuren.

Bovendien zal Toyota de verzamelde gegevens kunnen gebruiken om nieuwe innovaties voor te bereiden zoals predictief onderhoud op basis van de werkelijke bedrijfsuren en huurprogramma's op maat. "Wij zijn ons ervan bewust dat we met onze klanten de stap zetten naar het digitale tijdperk, waar gegevens een hemelsbreed verschil kunnen maken voor het eindresultaat. Bij Toyota hebben wij altijd de lean-principes gehuldigd, en dat betekent dat er geen plaats is voor verspilling. Onze inspanningen om slimme trucks te bouwen, zullen onze klanten helpen dat doel te bereiken", vervolgde Ralph Cox.

Alle bestellingen vanaf oktober 2018 zullen opgenomen worden in het programma en de eerste leveringen zijn vóór eind november gepland.

Wat u wellicht ook zal interesseren

Toyota I_Site op Ipad

I_Site Vlootbeheer

I_Site verbindt uw truckvloot, verzamelt gegevens en geeft u een overzicht van wat er gebeurt. I_Site biedt inzicht in hoe u uw bedrijfsvoering kunt optimaliseren.

Lees meer >
Een autopilot die horizontaal transporteert

Geautomatiseerde trucks

De automatisering van de processen voor materiaaltransport levert voordelen op voor veel bedrijven. 

Lees meer >

Lithium-Ion oplossingen van Toyota

Wij bieden volledig geïntegreerde oplossingen aan voor lithium-ion batterijen, die in-house worden geproduceerd volgens onze hoge TPS kwaliteitseisen. 

Lees meer >

Gezonde werkplek

Mamen met EU-OSHA streven we naar een gezonde en productieve werkomgeving voor alle leeftijden.

Lees meer >