Wij gebruiken cookies om uw surfervaring zo eenvoudig mogelijk te maken. OK

Toyota Material Handling Europe en SIMAI slaan handen in elkaar

Toyota Material Handling Europe heeft vanaf november 2016 een groot aandeel in SIMAI, de Italiaanse leider in materiaalbehandeling. SIMAI’s innovatieve benadering en expertise in het ontwerp en de productie van trekkers past perfect in de strategie van Toyota: een totaalaanbod van materiaalbehandelingsoplossingen voor binnen en buiten.

Toyota Material Handling verwerft in een eerste fase 66% van de aandelen van SIMAI, maar neemt op korte termijn het bedrijf volledig over. Met deze nieuwe samenwerking versterkt Toyota zijn productportefeuille en speelt de onderneming in op de vereisten van zijn klanten uit de materiaalbehandelingssector, vooral met trekkers voor binnen en buiten. Toyota Material Handling bood in het verleden al een competitief gamma trekkers aan, maar steeds met een Europese focus op indoorgebruik. Als specialist in de luchthavensector heeft SIMAI daarentegen een portefeuille met voornamelijk outdooroplossingen. Daarom past SIMAI’s productaanbod perfect in de productportefeuille van Toyota Material Handling.

SIMAI produceert een uitgebreid gamma van elektrische trekkers en platformwagens met een trekvermogen tot 30 ton. Met ruim 60 jaar ervaring blijft SIMAI producten ontwikkelen met het oog op de specifieke vereisten van zijn klanten. De codewoorden? Flexibiliteit, klantgerichtheid én een passie voor technologie. Dit heeft geleid tot de productie van heel wat gespecialiseerde trekkers, platformwagens en lastdragers voor diverse industriële toepassingen.

“SIMAI´s toegewijde en professionele team gaat prat op uitstekende productievaardigheden mét aandacht voor moderne technologie. We kennen hen en ook onze Italiaanse verkooporganisatie bevestigt hun toewijding en expertise. Deze samenwerking komt ons bedrijf dus alleen maar ten goede”, aldus Sam Coles, Senior Vice President Marketing and Sales, Toyota Material Handling Europe.

“SIMAI wordt in ons European Supply Network geïntegreerd volgens de principes van Toyota: respect voor de huidige organisatie, wederzijds leren en behoud van de huidige vaardigheden en het huidige management. De ondernemingszin van SIMAI deelt onze waarden inzake kwaliteit en veiligheid. Ik ben er dus van overtuigd dat we een sterk team zullen vormen”, benadrukt Ambrogio Bollini, Senior Vice President Supply, Toyota Material Handling Europe.

“Deel uitmaken van Toyota wordt een boeiende uitdaging voor een relatief kleine onderneming als SIMAI. We zullen ons uiterste best doen om mee te werken aan het succes van het succesvolle bedrijf Toyota”, aldus Luigino Garegnani, oprichter van SIMAI.

Wat u wellicht ook zal interesseren

Innovatie en technologie voor de toekomst

Smart Logistics en Logiconomi bieden u vandaag oplossingen en tonen onze visie voor de toekomst.

Lees meer >
BT Optio orderpickers

Ons productaanbod

Bekijk ons volledige assortiment vorkheftrucks, inclusief reachtrucks, pallettrucks en orderverzamelaars.

Lees meer >
Duurzaamheid heftrucks

Duurzaamheid

Samen maken we het verschil voor maximale veiligheid, minimale impact op het milieu en optimale bedrijfsprocessen. 

Lees meer >

Toyota Production System

We passen lean productie toe en werken volgens een systeem waarbij we alleen produceren wat u bestelt.

Lees meer >