Wij gebruiken cookies om uw surfervaring zo eenvoudig mogelijk te maken. OK

Toyota Material Handling Europe sleept 2 IFOY-nominaties in de wacht

Twee producten die eind 2015 werden geïntroduceerd en die toonaangevend zijn in hun klasse, zijn genomineerd voor de IFOY Award 2016. De Toyota Traigo 48 en BT Staxio SPE 140L, beiden uitgerust met lithium-ionbatterijen, maken kans om de "International Forklift Truck of the Year" (Internationale Vorkheftruck van het Jaar) te worden.

De Toyota Traigo 48 Lithium Ion 8FBEK16T is genomineerd in de categorie Heftrucks met contragewicht tot 3,5 ton. Deze zeer wendbare heftruck kan 1,6 ton heffen tot een hoogte van 7,5 meter. In de categorie Magazijntrucks "highlifters" is de BT Staxio SPE 140L Li-ion genomineerd. Deze stapelaar met platform haalt snelheden tot 10 km/u en heeft een reikhoogte van 5,4 meter. Beide trucks zijn uitgerust met lithium-ionbatterijen. Dit maakt "opportunity charging" (opladen bij elke gelegenheid) mogelijk, maakt reservebatterijen en batterijwissels overbodig en bespaart tot 30% energie. Met deze voordelen in het achterhoofd heeft Toyota Material Handling Europe zijn lithium-ionassortiment uitgebreid.

Voor de IFOY Award van dit jaar heeft de jury 13 heftrucks en intralogistieke oplossingen van in totaal zes fabrikanten genomineerd. "Alles bij elkaar hebben dit jaar 16 bedrijven inzendingen ingestuurd en een zeer breed scala van producten voorgesteld voor de wedstrijd. Deze 13 voertuigen en oplossingen zijn het beste van het beste op het gebied van innovatie", aldus Anita Würmser, voorzitster van de IFOY-jury.

De internationale jury en vakjournalisten zullen de IFOY-winnaars kiezen op basis van de resultaten van de "IFOY Test and Innovation Check" tijdens de IFOY-testweek van 18 tot 25 februari in Hannover, Duitsland. De winnaars zullen worden bekend gemaakt op de IFOY-prijsuitreiking tijdens het openingsgala van CeMAT op 31 mei in Hannover.

Wat u wellicht ook zal interesseren

BT Optio orderverzameltruck

Ons productgamma

Bekijk ons volledige aanbod heftrucks, inclusief reachtrucks, pallettrucks en orderverzamelaars.

Lees meer >

Toyota Production System

We passen lean productie toe en werken volgens een systeem waarbij we alleen produceren wat u bestelt.

Lees meer >

Toyota Design Center

In het Toyota Design Center ontwikkelen we ruwe ideeën en concepten voor magazijn- en vorkheftrucks.

Lees meer >
Duurzaamheid heftrucks

Duurzaamheid

Samen maken we het verschil voor maximale veiligheid, minimale impact op het milieu en optimale bedrijfsprocessen. 

Lees meer >