Wij gebruiken cookies om uw surfervaring zo eenvoudig mogelijk te maken. OK

Toyota Material Handling Europe steunt de campagne 'Gezond werk, voor alle leeftijden' van het EU-OSHA

Als trouwe partner van het EU-OSHA zal Toyota Material Handling ook dit jaar weer samenwerken met het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA). De campagne 'Gezond werk, voor alle leeftijden' voor 2016-2017 richt zich op het bevorderen van veilige en gezonde arbeidsomstandigheden gedurende het hele beroepsleven.

Toyota Material Handling Europe draagt veiligheid hoog in het vaandel, en is al meer dan 6 jaar actief campagnepartner van het EU-OSHA. Eerder werden samenwerkingsverbanden gesloten voor de campagnes 'Veilig onderhoud' (2010-2011), 'Samen sterk voor preventie' (2012-2013) en 'Gezond werk is werk zonder stress' (2014-2015).

Met de campagne 'Gezond werk, voor alle leeftijden' die zal lopen in 2016-2017, streven Toyota Material Handling en het EU-OSHA naar een werkomgeving die productief en gezond is voor werknemers van alle leeftijden. Het bevorderen van duurzaam werk en gezond ouder worden, levert verschillende voordelen op. Allereerst blijven werknemers gezonder en gemotiveerder, waardoor het verloop en het absenteïsme opmerkelijk dalen en bijgevolg de productiviteit stijgt. Ten tweede wordt het delen van waardevolle vaardigheden en werkervaring in de organisatie ondersteund, zodat er meer talenten en vaardigheden kunnen worden ontplooid.

De campagne zal er dan ook voor zorgen dat er beleid en programma's worden gedeeld die werknemers de mogelijkheid bieden om te blijven werken tot aan of zelfs voorbij de pensioenleeftijd. Bovendien wordt er ook aandacht besteed aan de voordelen die ontstaan door het laten samenwerken van verschillende generaties.

“Ons divers personeelsbestand met verschillende leeftijden en verschillende soorten jobs maakt deze campagne heel erg relevant voor ons. Een groot deel van onze werknemers is ouder dan 50 en de meerderheid van hen werkt als onderhoudstechnicus in fysiek niet te onderschatten omstandigheden. Precies daarom is hun gezondheid een topprioriteit voor ons," verduidelijkt Peter Damberg, Senior Vice President HR and Sustainability. "Door deze werknemers aan te moedigen om bij Toyota Material Handling te blijven tot aan hun pensioen en ervoor te zorgen dat hun expertise intern wordt doorgegeven, zorgen wij ervoor dat de werkkrachten van de toekomst nu al worden gevormd. Het zal dan ook niet verbazen dat wij onze samenwerking met het EU-OSHA en de campagnepartners bestendigen met het oog op een gezonde werkplek gedurende het hele beroepsleven."

Wat u wellicht ook zal interesseren

BT Optio orderverzameltruck

Ons productgamma

Bekijk ons volledige aanbod heftrucks, inclusief reachtrucks, pallettrucks en orderverzamelaars.

Lees meer >
Duurzaamheid heftrucks

Duurzaamheid

Samen maken we het verschil voor maximale veiligheid, minimale impact op het milieu en optimale bedrijfsprocessen. 

Lees meer >
Toyota Way

The Toyota Way

Onze missie is u uitzonderlijke efficiëntie te bieden bij uw activiteiten voor materiaaltransport. Daartoe maken we gebruik van een aantal waarden, die The Toyota Way worden genoemd. 

Lees meer >

Toyota Production System

We passen lean productie toe en werken volgens een systeem waarbij we alleen produceren wat u bestelt.

Lees meer >