Wij gebruiken cookies om uw surfervaring zo eenvoudig mogelijk te maken. OK

Toyota Material Handling kondigt Logiconomi Awards aan

Aan de vooravond van CeMAT 2016 heeft Toyota Material Handling een nieuw prijzenprogramma voor de sectoraangekondigd ter erkenning van bijzondere prestaties op het gebied van ontwerp, veiligheid en logistieke uitmuntendheid. De eerste prijzen zijn gepland voor CeMAT 2018.

“Prijzenprogramma's zijn in onze sector niet ongebruikelijk,” zegt Matthias Fischer, President en CEO van Toyota Material Handling Europe, “en we zijn zeer erkentelijk voor de vele prijzen die we de afgelopen jaren hebben ontvangen. Het merendeel van de huidige prijzenprogramma's is echter gericht op bedrijven zoals dat van ons, en wij willen iets anders doen. Om logistieke uitmuntendheid te stimuleren, willen we mensen belonen die rechtstreeks in de interntransportsector werkzaam zijn.”

Meer informatie over de Logiconomi Awards volgt dit najaar, als de categorieën bekend worden gemaakt. In het programma is ook de Logistic Design Competition opgenomen, een wedstrijd die door Toyota in 2014 voor het eerst werd gehouden om designstudenten te stimuleren met nieuwe ideeën betrokken te raken bij de logistieke sector. Daarnaast is voor het prijzenprogramma de nieuwe ‘Engineering Challenge’-prijs voor techniekstudenten gepland. Bij andere categorieën in de Logiconomi Awards wordt gekeken naar goede veiligheid, productiviteit en milieuefficiëntie op de magazijnvloer.

“Dankzij ons Smart Dynamics-concept kunnen we nu voor truckgebruikers nauwkeurig de prestaties meten, waarbij we met onze I_Site-technologie gegevens verzamelen waarmee onze klanten inzicht krijgen in wat er werkelijk op de magazijnvloer gebeurt”, legt Fischer uit. “Hierdoor kunnen we voor veel categorieën in ons prijzenprogramma de best presterende bedrijven vaststellen op basis van feitelijke gegevens in plaats van een subjectief oordeel. En het zou geweldig zijn als in sommige categorieën op basis van productiviteits- en veiligheidscriteria ook individuele truckbestuurders zouden voorkomen.”

Bij andere aandachtspunten in het programma worden prijzen toegekend aan bedrijven die door innovaties en verbeteringen kostenefficiënt werken, bijvoorbeeld de bedrijven die doeltreffend gebruikmaken van eenvoudige automatisering die zich snel terugverdient en daarbij tevens de veiligheid en het werk van aanverwant personeel verbeteren.

Het Logiconomi Awards-programma ontleent zijn naam aan Toyota’s vooruitstrevende denkwijze: een combinatie van logistieke uitmuntendheid en besparing. Het prijzenprogramma wordt georganiseerd en gefinancierd door Toyota.

Wat u wellicht ook zal interesseren

Innovatie en technologie voor de toekomst

Smart Logistics en Logiconomi bieden u vandaag oplossingen en tonen onze visie voor de toekomst.

Lees meer >
BT Optio orderpickers

Ons productaanbod

Bekijk ons volledige assortiment vorkheftrucks, inclusief reachtrucks, pallettrucks en orderverzamelaars.

Lees meer >

Toyota Production System

We passen lean productie toe en werken volgens een systeem waarbij we alleen produceren wat u bestelt.

Lees meer >
Duurzaamheid heftrucks

Duurzaamheid

Samen maken we het verschil voor maximale veiligheid, minimale impact op het milieu en optimale bedrijfsprocessen. 

Lees meer >