Wij gebruiken cookies om uw surfervaring zo eenvoudig mogelijk te maken. OK

Toyota Material Handling op CeMAT 2016

Think CeMAT, think Toyota. Dat is het thema dat door Toyota Material Handling dit jaar op de vakbeurs wordt gepromoot en dat een groot aantal ideeën en concepten omvat die het bedrijf heeft ontwikkeld voor heftruckbestuurders en logistiek managers. Veel van die concepten zijn nu al beschikbaar, maar sommige zijn ook op de toekomst gericht.

Nieuwe energie

Een van de hoofdpunten in de presentaties van Toyota op de CeMAT is de aandacht voor energiesystemen. Twee van de nieuwste door het bedrijf geïntroduceerde heftruckassortimenten worden op de beurs tentoongesteld: de BT Staxio P-serie stapelaars en de Toyota Traigo 48-volts elektrische vorkheftrucks – beide verkrijgbaar met lithium-ionbatterij. Voortaan kunnen alle elektrische standaardmodellen van Toyota, waaronder reachtrucks en orderverzameltrucks, worden uitgerust met een lithium-ionbatterij.

Andere nieuwe energiesystemen die worden gepresenteerd, zijn onder andere waterstofceltechnologie, die in Europa al door een aantal klanten van Toyota wordt toegepast, en de nieuwste verbrandingsmotoren. Deze motoren kenmerken zich door hun hoge brandstofefficiëntie, zelfs onder zware rijomstandigheden, waarbij het verbruik normaal gesproken tot 35% hoger ligt.

Smart Dynamics

Op de CeMAT 2014 presenteerde Toyota zijn Smart Truck-concept, gebaseerd op Toyota's bekroonde I_Site systeem, waarbij heftrucks online verbonden zijn via standaard telecommunicatienetwerken en gegevens over de prestaties van truck en bestuurder worden doorgestuurd. Op de CeMAT 2016 presenteert Toyota in een speciaal onderdeel, genaamd de Smart Dynamics zone, een doorontwikkeling van dit concept. Op een futuristische koepelstructuur in de stand worden in de zone een groot aantal voordelen gepresenteerd voor logistiek managers die slimme trucks inzetten. Daarbij gaat het om verbeteringen qua veiligheid, bestuurdersprestaties, onderhoud en energiebeheer. Het gebruik van gegevens voor een beter truckgebruik op basis van flexibele huuroplossingen is een andere belangrijke ontwikkeling, alsook het smart-benchmarkingconcept, waarbij de prestaties van trucks op verschillende locaties worden beoordeeld en vergeleken. Uiteraard kunnen de slimme trucks ook worden aangeschaft via onze nieuwe webshop op internet.

Eenvoudige automatisering

Toyota heeft een goede staat van dienst en veel ervaring wat betreft het ontwerpen en leveren van geautomatiseerde oplossingen, en een aantal van die concepten worden dit jaar op de CeMAT gedemonstreerd. Ditmaal ligt het accent echter op eenvoud. Veel klanten van Toyota maken op specifieke plaatsen in hun bedrijf gebruik van geautomatiseerde oplossingen, terwijl ze op andere plaatsen zelf de touwtjes in handen houden. Systeemontwikkeling en -beheer kunnen dan worden geregeld via de standaardmodules van Toyota. Zo worden tijd en kosten bespaard en behoren de zorgen van veel truckgebruikers over complexiteit en risico's tot het verleden.

Lean-productie in de praktijk

Toyota staat al vele jaren bekend om zijn bedrijfsbeheerconcepten, waaronder het bekende Toyota Production System: lean-manufacturingprocessen die wereldwijd door bedrijven zijn ingevoerd. Op de CeMAT 2016 presenteert Toyota een fragment van de productielijn van de Toyota Tonero, waarin te zien is hoe TPS wordt toegepast en wat de kwaliteitsvoordelen daarvan zijn.

Presentatie van technologie van de toekomst

Met name interessant dit jaar is een presentatie van de technologie van de toekomst, waarin een aantal nieuwe methoden voor intern transport worden getoond die Toyota in de toekomst mogelijk wil gaan toepassen. Bezoekers kunnen feedback geven over de presentatie en daarmee helpen bij de ontwikkeling van het ontwerp. De presentatie omvat een aantal vooruitstrevende concepten, waaronder 'remote operation' en actieve lastdragers.

Wat u wellicht ook zal interesseren

Innovatie en technologie voor de toekomst

Smart Logistics en Logiconomi bieden u vandaag oplossingen en tonen onze visie voor de toekomst.

Lees meer >
BT Optio orderpickers

Ons productaanbod

Bekijk ons volledige assortiment vorkheftrucks, inclusief reachtrucks, pallettrucks en orderverzamelaars.

Lees meer >

Toyota Production System

We passen lean productie toe en werken volgens een systeem waarbij we alleen produceren wat u bestelt.

Lees meer >
Duurzaamheid heftrucks

Duurzaamheid

Samen maken we het verschil voor maximale veiligheid, minimale impact op het milieu en optimale bedrijfsprocessen. 

Lees meer >