Wij gebruiken cookies om uw surfervaring zo eenvoudig mogelijk te maken. OK

Toyota Material Handling presenteert onlangs verbeterde veelzijdige meelooppallettrucks en stapelaars

Met de Toyota BT Levio W- en BT Staxio W-serie (LWE140-250 en SWE080L-200D) – elektrische meeloop pallettrucks en stapelaars – maakt Toyota Material Handling de belofte van continue verbetering volgens de Toyota-waarde Kaizen geheel waar. De functies van deze compacte en veelzijdige trucks zijn nu verbeterd met uitbreidingen die meerwaarde bieden. Daardoor zijn de BT Levio W- en BT Staxio W-meeloopmodellen nog geschikter voor laden en lossen, stapelen en horizontaal transport in krappe ruimten.

Het marktsegment van elektrische meelooptrucks groeit snel. Om in dit segment de klantbehoeften te overtreffen, heeft Toyota zijn elektrische pallettrucks in de BT Levio-serie en zijn elektrische stapelaars in de BT Staxio-serie continu geoptimaliseerd. “De BT Levio W- en BT Staxio W-serie hebben aangetoond hoe eenvoudig het voor wereldwijde klanten is om bij tal van toepassingen pallets te hanteren. Rekening houdend met onze klanten en hun bedrijven hebben we de trucks uitgebreid met een nog breder scala aan functies en opties voor een hogere productiviteit, veiligheid en efficiëntie”, zegt Andreas Lindsjö, Group Manager Warehouse Walkies Product Management, Toyota Material Handling Europe.

 

Verbeterde productiviteit

De stapelaars kunnen optioneel worden uitgerust met geluidsarme hydrauliek, voor een lager geluidsniveau. Hierdoor zijn deze trucks ideaal voor het werken in geluidsgevoelige en stille omgevingen, zoals supermarkten, winkels en vrachtwagens tijdens nachtelijke leveringen.

De BT Staxio W-modellen zijn nu ook leverbaar met een gewichtsindicator die het geschatte lastgewicht op de vorken aangeeft. Dit voorkomt het heffen van te zware lasten en overbelading van vrachtwagens, liften een laadplatformen.

De BT Staxio SWE080L-140L-stapelaars met initiële heffing kunnen twee palletladingen tegelijk vervoeren (één op de steunpoten en één op de vorken), en de BT Staxio SWE200D is speciaal ontworpen voor dubbelstapelen. De mogelijkheid om twee ladingen tegelijk te vervoeren, draagt bij aan een hogere productiviteit.

 

Veiligheid en stabiliteit

Alle BT Levio W- en Staxio W-modellen zijn nu voorzien van een robuuster accudeksel en een stevigere motorkap, waarbij het ontwerp is afgestemd op de andere modellen in het assortiment. 

De trucks in beide W-series kunnen worden uitgerust met snelheidsreductie bij het nemen van bochten, waardoor ze ideaal zijn voor het hanteren van hoge en onstabiele lasten. Deze verbeterde stabiliteit voorkomt schade en letsel, voor een veiligere werkplek.

 

Uiterst efficiënt

De BT Levio W- en BT Staxio W-serie bieden een hogere energie-efficiëntie, een verbeterde bedrijfstijd en een lagere CO2-uitstoot. Elk model is ook leverbaar met een ingebouwde lader, waarmee tijd wordt bespaard omdat de accu snel in een vrachtwagen kan worden opgeladen.

Standaard zijn al deze trucks verkrijgbaar met lithium-ionaccutechnologie, die intern wordt ingebouwd door Toyota Material Handling Europe. Bij trucks met een lithium-ionaccu hoeft de accu niet te worden vervangen en zijn ook geen reserveaccu en oplaadruimte meer nodig. De truck kan namelijk op elk gewenst moment, bijvoorbeeld tijdens pauzes, tussentijds worden opgeladen. De accu heeft ook geen onderhoud meer nodig, en dankzij lithium-ion is de energie-efficiëntie met maar liefst 30% verbeterd. 

Verder zijn alle magazijntrucks van Toyota Material Handling Europe standaard uitgerust met telematica, wat ze tot de smarttrucks van Toyota maakt. Dankzij telematica kunnen klanten hun vorkheftrucks eenvoudig verbinden met I_Site, wat onder andere als voordeel heeft dat de activiteiten qua productiviteit en veiligheid efficiënt kunnen worden gemeten en verbeterd. 

 

 

Elektrische pallettrucks

Elektrische pallettrucks

Deze toestellen zijn snel, krachtig, veilig en gebruiksvriendelijk, waardoor ze inzetbaar zijn in verschillende soorten toepassingen. 

Lees meer >
Elektrische stapelaars in magazijn

Elektrische stapelaars

De Staxio reeks elektrische pallettrucks zijn snel, krachtig en eenvoudig in gebruik. 

Lees meer >
Lithium-ion heftrucks

Ons uniek aanbod met Lithium-ionbatterij

Het is bewezen dat lithium-ion batterijen 30% energie-efficiënter zijn dan loodzuurbatterijen en de CO2-emissies aanzienlijk verminderen.

Lees meer >

Slimme, geconnecteerde trucks

Lees meer over geconnecteerde en slimme magazijntrucks. 

Lees meer >