Wij gebruiken cookies om uw surfervaring zo eenvoudig mogelijk te maken. OK

Toyota Material Handling presenteert Smart Dynamics op CeMAT 2016

Met Smart Dynamics presenteert Toyota Material Handling de ultieme manier om intern transport veiliger en efficiënter te maken: Toyota-heftrucks worden met een netwerk verbonden met behulp van de I_Site-technologie van Toyota en worden zo Smart Trucks, waarmee klanten het rendement van hun trucks en bestuurders kunnen opvolgen, de veiligheid kunnen verbeteren en de kosten kunnen drukken.

Smart Dynamics is een unieke manier om het interne transport efficiënt te organiseren door alle activiteiten van heftrucks en bestuurders te monitoren. De I_Site-technologie van Toyota kan worden toegepast op het volledige Toyota-gamma – ook goedgekeurde tweedehandstrucks kunnen ermee worden uitgerust. Het resultaat zijn ‘Smart Trucks’ die voortdurend gegevens verzenden en ontvangen via standaard telecommunicatienetwerken.

Op die manier kan via zogeheten TAB’s allerhande informatie worden geraadpleegd in het I_Site-webportaal of de mobiele app. De TAB’s geven informatie over de benutting van de heftruck, de status van de batterij en tal van andere elementen die een volledig beeld van de activiteiten schetsen.

Een goed voorbeeld daarvan is de TAB ‘certificaat en toelating bestuurders’. Daarmee kunnen klanten bepalen welke trucks iedere bestuurder mag besturen en die trucks een pincode geven voor bevoegde bestuurders. I_Site heeft ook een TAB die een voorafgaande controle verplicht voor de truck gebruikt kan worden.

Aangezien de kostprijs van botsingen in veel activiteiten erg groot is, is een TAB die schokken registreert essentieel. Ze kunnen worden ingedeeld van licht tot zwaar en indien nodig kan er een gevolg aan worden verbonden – zo kan een truck worden stilgelegd voor verdere analyse. Dat soort veiligheidsfunctie is even nuttig in kleine organisaties als in grotere bedrijven. Dankzij de mobiele app wordt immers meteen de verantwoordelijke manager verwittigd, waar hij of zij zich ook bevindt.

Het aantal beschikbare TAB’s breidt voortdurend uit. Zo zijn nu ook gegevens over de onderhoudskosten uit de onderhoudssystemen van Toyota beschikbaar. Een van de innovaties in ontwikkeling is het benchmarken van een truckvloot – daarmee kunnen bestuurders bijvoorbeeld hun benuttings- en schokniveaus vergelijken met die van andere gebruikers.

Het concept achter Smart Dynamics is dat de informatie van TAB’s in I_Site, waar vandaag overal ter wereld Toyota-trucks mee worden uitgerust, klanten in staat stelt om zich te focussen op andere aspecten van hun activiteiten, zoals veiligheid, normen voor bestuurders en benuttingsniveaus. Op basis daarvan kunnen ze bijvoorbeeld beslissen om bijkomende opleiding te verstrekken, informatie te delen met bestuurders of de beschikbaarheid van trucks beter te plannen om de efficiëntie te vergroten en de kosten te drukken.

Toyota Material Handling presenteert nog tot 3 juni het concept Smart Dynamics in de koepel in Paviljoen 32 in Hannover. Daar ontdekken bezoekers alle mogelijkheden van Smart Trucks en kunnen ze meer inlichtingen vragen aan de specialisten van Toyota. We nodigen ook iedereen uit om zijn wensen en suggesties voor Smart Dynamics kenbaar te maken.

Wat u wellicht ook zal interesseren

Innovatie en technologie voor de toekomst

Smart Logistics en Logiconomi bieden u vandaag oplossingen en tonen onze visie voor de toekomst.

Lees meer >
Manager looking at I_Site on iPad

I_Site vlootmanagement

I_Site verbindt uw vloot, verzamelt data en geeft u een overzicht van activiteiten en vertelt hoe u processen kunt optimaliseren.

Lees meer >
BT Optio orderpickers

Ons productaanbod

Bekijk ons volledige assortiment vorkheftrucks, inclusief reachtrucks, pallettrucks en orderverzamelaars.

Lees meer >

Toyota Production System

We passen lean productie toe en werken volgens een systeem waarbij we alleen produceren wat u bestelt.

Lees meer >