Wij gebruiken cookies om uw surfervaring zo eenvoudig mogelijk te maken. OK

T-stream from Toyota and Microsoft collaboration

Toyota presenteert nieuwe servicetool T-stream in samenwerking met Microsoft

Hannover (Duitsland), 23 april 2018 – Naar aanleiding van wereldwijde trends, zoals e-commerce en digitalisering, zijn een snelle verandering en aanpassing merkbaar in de interntransportsector. Als toonaangevende aanbieder in deze sector richt Toyota Material Handling Europe zich daarom op het verbeteren van de service voor zijn klanten en technici door middel van innovatie en connectiviteit. Het resultaat is T-Stream, de nieuwste servicetool die Toyota samen met Microsoft heeft ontwikkeld.

Toyota’s digitale routekaart op servicegebied begon vijftien jaar geleden met EASY (Engineer Administration System), de eerste mobiele oplossing voor de technici van het bedrijf. Toyota Material Handling Europe is altijd in technologie blijven investeren, bijvoorbeeld door heftrucks met elkaar te verbinden en realtime informatie te verschaffen. De servicetool van Toyota moet de juiste technologie bevatten om de technici de nodige ondersteuning te bieden, zodat het bedrijf ook op servicegebied kan uitmunten. Daarom besloot Toyota Material Handling Europe om samen te werken met Microsoft, een bedrijf dat eveneens een wereldspeler is en zijn digitale visie deelt.

Het juiste gebruik van technologie om optimaal te ondersteunen.

Een strategische koers naar klantwaarde en tevredenheid

“Wij zien digitale transformatie als een strategische koers om van Toyota de leider in de Europese servicemarkt te maken”, zegt Joakim Plate, Director Service Market van Toyota Material Handling Europe. “En we werken nauw samen met Microsoft, dat veel meer is dan alleen een technologieaanbieder. Het resultaat is een oplossing die werknemers bevoegdheden geeft, de klantwaarde en -tevredenheid verhoogt en ons helpt om de koppositie in de markt te bereiken.”

Een gestructureerde aanpak van Microsoft

Voor de ontwikkeling van de tool en de implementatie van deze technologische verandering volgt Microsoft een gestructureerde aanpak en past het bedrijf een lokale strategie toe om alle werknemers voor te bereiden en erbij te betrekken. Voor de technici biedt T-Stream functies die hun manier van werken verbeteren, zoals een verbeterde planner, onderdelenzoeker, vlootbeheer, fotofunctie en integratie met andere applicaties, waaronder GPS en technische documentatie. Ze beschikken nu op het juiste moment over de juiste informatie, waar ze zich ook bevinden, of het nu om een overzicht van servicetaken of technische informatie gaat, waardoor de technici meer zelfvertrouwen krijgen. Ze kunnen niet alleen efficiënter hun werk plannen, maar de backoffice kan ook sneller betere ondersteuning bieden, wat zowel de technici als de klanten ten goede komt.

Vervanging voor het bestaande EASY-platform.

De eerste versie vervangt het bestaande EASY-serviceplatform en de komende maanden en jaren zijn nieuwe updates van de tool gepland. Door met een cloudplatform te werken, kunnen nieuwe functies bovendien sneller en slimmer uitgebracht worden. Deze is slechts een onderdeel van Toyota’s digitaliseringstraject. In de toekomst kan Toyota Material Handling Europe zijn bedrijfsmodel volledig aan de behoeften van zijn klanten aanpassen om hen zo goed mogelijk te adviseren en ondersteunen dankzij data die door telematica worden verstrekt. Met ‘connected trucks’ kan Toyota ook streven naar voorspellende service door trucks te repareren voordat er iets fout gaat. Toyota mikt daarmee op een storingspercentage van nul.

Wat u wellicht ook zal interesseren

Innovatie en technologie voor de toekomst

Smart Logistics en Logiconomi bieden u vandaag oplossingen en tonen onze visie voor de toekomst.

Lees meer >
Servicetechnieker heftrucks Toyota

Service

Onze servicecontracten houden uw bedrijf draaiende en helpen u uw trucks zo goed mogelijk te benutten, ongeacht het merk. Zo kunt u uw activiteiten in alle gemoedsrust plannen. 

Lees meer >

Toyota Service Concept

Onze passie voor service vertalen wij naar het Toyota Service Concept, een gestructureerde aanpak om onze dienstverlening te optimaliseren.

Lees meer >
BT Optio orderpickers

Ons productaanbod

Bekijk ons volledige assortiment vorkheftrucks, inclusief reachtrucks, pallettrucks en orderverzamelaars.

Lees meer >