Wij gebruiken cookies om uw surfervaring zo eenvoudig mogelijk te maken. OK

Toyota's AGV automation software T-ONE

Toyota stelt zijn nieuwe intelligente AGV-automatiseringssoftware T-ONE voor

Toyota Material Handling Europe introduceerde zijn nieuwe intelligente, intern ontwikkelde automatiseringssoftware T-ONE op de LogiMAT-beurs in Stuttgart (13-15 maart). T-ONE (Optimise – Navigate – Execute) denkt één stap vooruit en past in de ‘lean’ aanpak van Toyota voor een optimale efficiëntie en benutting van middelen in het magazijn. T-ONE vormt het hart van de geautomatiseerde oplossingen van Toyota. Het integreert de processen van de klant en biedt een volledig overzicht van en controle over de materiaalstroom.

T-ONE wordt geïnstalleerd als integratielaag die communiceert met de geautomatiseerde Toyota Autopilot-voertuigen (AGV’s) en bestaande infrastructuur zoals magazijnbeheersystemen, goederenidentificatie en ander interntransportmaterieel.

De intelligente software wordt gekenmerkt door zijn robuuste werking en flexibiliteit, wat betekent dat activiteiten eenvoudig opschaalbaar zijn en het systeem snel in gebruik kan worden genomen. Hierdoor is het geschikt voor toepassingen met een aanzienlijk aantal voertuigen.

”T-ONE is een cruciale factor voor automatisering en maximale efficiëntie van activiteiten. Het voordeel voor onze klanten is continuïteit in hun activiteiten en een vlotte integratie met bestaande systemen”, aldus Hans Larsson, directeur logistieke oplossingen bij Toyota Material Handling Europe. “Hierdoor kunnen ze gemakkelijker de stap zetten naar automatisering.”

T-ONE optimaliseert de uitvoering van orders en de routes en het gebruik van voertuigen, waardoor een continue materiaalstroom verzekerd is. Het systeem maakt activiteiten ook eenvoudig opschaalbaar. Als meer capaciteit of een uitbreiding van de huidige activiteiten noodzakelijk is, kunnen voertuigen gemakkelijk aan het bestaande systeem worden toegevoegd met een minimale inspanning. Alle informatie is beschikbaar via een grafische gebruikersinterface, die toegang biedt tot KPIs om de processen voortdurend te verbeteren.

 

Slimme en snelle navigatie 

Dankzij een geavanceerd vlootbeheer kiest T-ONE altijd het meest ideale pad voor AGV’s en blijven wachttijden en ritten zonder lading tot een minimum beperkt. De routes van de volledige voertuigvloot worden dynamisch aangepast door een continue planning van het optimale voertuiggebruik op basis van de vlootstatus, de beschikbare vloerruimte, opslagbuffers en huidige orderwachtrij. T-ONE wijst ook orders (opnieuw) toe aan het meest geschikte voertuig en houdt hierbij rekening met het totale plaatje en de leveringstermijn.

 

Veilige en nauwkeurige uitvoering

Dankzij intelligente ordertoewijzing en continue planning van optimale routes worden alle ladingen nauwkeurig en efficiënt afgeleverd waar en wanneer het nodig is. De software communiceert met andere systemen en weet zo precies wanneer een lading moet worden opgepikt. Dit resulteert in een krachtige en efficiënte orderverwerking en garandeert een continue stroom en een optimaal voertuiggebruik.

Wat u wellicht ook zal interesseren

autopilot Toyota

Automated solutions

Ons gamma aan geautomatiseerde trucks en lastdragers biedt geavanceerde en flexibele oplossingen voor een meer effectieve en kostenefficiënte goederenbehandeling.

Lees meer >
autopilot Toyota

Geautomatiseerde vorkheftrucks

 Wie kan het zichzelf nu nog veroorloven middelen te verspillen of vertraging op lopen tijdens operaties? Waarom zou men niet inzetten op de automatisering van repetitieve taken?  

Lees meer >
Manager looking at I_Site on iPad

I_Site vlootmanagement

I_Site verbindt uw vloot, verzamelt data en geeft u een overzicht van activiteiten en vertelt hoe u processen kunt optimaliseren.

Lees meer >
Onze Logiconomi aanpak

Onze Logiconomi aanpak

Een toekomstgerichte aanpak voor de ontwikkeling van efficiënte en economische logistieke processen met lean-praktijken, innovatie en samenwerking.

Lees meer >