Wij gebruiken cookies om uw surfervaring zo eenvoudig mogelijk te maken. OK

Elektrische Toyota Traigo80-heftruck sleept German Design Award in de wacht

De zware elektrische Toyota Traigo80-heftruck in de uitvoering van 6 tot 8 ton is wegens zijn voortreffelijke ontwerpkwaliteit onderscheiden met een German Design Award.

De German Design Awards zijn internationale prijzen die de German Design Council als eerbetoon toekent aan unieke ontwerptrends. In de categorie ‘Excellent Product Design’ werd de Traigo80 door een internationale jury van gerenommeerde deskundigen uitgeroepen tot winnaar. De Toyota Traigo80 is de eerste vorkheftruck van Toyota Material Handling die de German Design Award ontvangt. In 2015 kreeg de Toyota Tonero vorkheftruck met verbrandingsmotor al een eervolle vermelding.

 

De Toyota Traigo80 is een zware elektrische heftruck van topklasse en vormt een volwaardig alternatief voor heftrucks met een verbrandingsmotor. Het uitgesproken ontwerp van de truck wordt gekenmerkt door kracht, duurzaamheid en eenvoud. Het overzichtelijke, rond de bestuurder ontworpen dashboard maakt intuïtief werken mogelijk, terwijl de volledig zwevende bestuurderscabine voor een stille en trillingvrije omgeving zorgt. Bij het ontwerp van de heftruck is voortdurend rekening gehouden met zichtbaarheid, zodat de bestuurder de afmetingen vanuit elke hoek kan beoordelen.

 

De jury zegt: “Deze moderne elektrische heftruck maakt een overtuigende indruk met zijn ergonomisch ontworpen bestuurderscabine, die ook een zeer goed zicht rondom biedt. Een helder, functioneel ontwerp dat door zijn krachtige, opvallende vormen geschikt is voor de zware industrie en dat onversneden prestaties belooft.”

Tomas Jankauskas, industrieel vormgever van Toyota Material Handling Europe, licht het proces achter het ontwerp van de Traigo80 6-8 ton toe: “Ik ben van mening dat een truck die er goed uitziet, ook goed presteert, en omgekeerd. Het is vergelijkbaar met de evolutie van vormen in de natuur: alleen de beste overleven. Dat passen we ook toe in ons ontwerpproces door verspilling te elimineren en alleen de best presterende ontwerpen te behouden.” 

Het functionele ontwerp van de Toyota Traigo80 6-8 ton is gebaseerd op de echte Toyota-waarden en is het resultaat van de samenwerking tussen Toyota’s Zweedse ontwerpteam in Mjölby en het Italiaanse R&D-team in Bologna.

De prijs zelf wordt op 8 februari 2019 uitgereikt tijdens een speciale ceremonie in Frankfurt, waar alle winnende ontwerpen bovendien in een tentoonstelling aan het publiek worden gepresenteerd.