Wij gebruiken cookies om uw surfervaring zo eenvoudig mogelijk te maken. OK

Toyota's future technology concept

Toyota’s ‘A.I.TeamLogistics’ concept voorgesteld op CeMAT 2018

Hannover, Duitsland, 22 april 2018 - Toyota Material Handling Europe blikt dit jaar opnieuw vooruit op de toekomst tijdens de CeMAT-beurs, een evenement dat deel uitmaakt van de Hannover Messe. Een van de nieuwste concepten die de onderneming heeft ontwikkeld, wordt voorgesteld in een animatiefilm en in een virtual reality-omgeving. Het ‘A.I.TeamLogistics’ concept laat zien hoe een doorgedreven optimalisering van interne transportprocessen er tijdens het volgende decennium zou kunnen uitzien.

Met kunstmatige intelligentie die op miljoenen berekeningen per seconde gebaseerd is, kunnen trucks het gevolgde traject en de gebruikte middelen optimaliseren, verklaart Boris Ahnberg, een toonaangevend lid van Toyota's R&D-team, die de leiding had over het project. "Deze vorm van directe communicatie zal de traditionele centrale beheersystemen voor magazijnen overbodig maken - teamwork tussen machines wordt het codewoord."

Het concept is een directe afspiegeling van Toyota's lean aanpak van logistieke activiteiten, gebaseerd op het vermaarde Toyota Productie Systeem. Een kernprincipe van lean thinking is het voorkomen van verspilling en een doorgedreven middelenoptimalisering draagt bij tot het bereiken van dat doel.

Naast het verhaal achter A.I.Teamlogistics presenteert Toyota ook de volgende ontwikkelingsfase van het Swarm-concept, met een functionerend exemplaar op de CeMAT stand. Nu al worden Swarm-eenheden met traditionele WMS-sturing ontwikkeld om samen te werken met bagageafhandelingssystemen van Vanderlande.

CeMAT wordt tussen 23 en 27 april gehouden op het beursterrein in Hannover (Duitsland). Toyota Material Handling Europe is als exposant aanwezig op zijn gebruikelijke, opvallende locatie in paviljoen P32. Gelieve voor meer informatie te surfen naar: www.cemat-toyota.eu.

Wat u wellicht ook zal interesseren

Innovatie en technologie voor de toekomst

Smart Logistics en Logiconomi bieden u vandaag oplossingen en tonen onze visie voor de toekomst.

Lees meer >
Onze Logiconomi aanpak

Onze Logiconomi aanpak

Een toekomstgerichte aanpak voor de ontwikkeling van efficiënte en economische logistieke processen met lean-praktijken, innovatie en samenwerking.

Lees meer >
BT Optio orderpickers

Ons productaanbod

Bekijk ons volledige assortiment vorkheftrucks, inclusief reachtrucks, pallettrucks en orderverzamelaars.

Lees meer >

Toyota Production System

We passen lean productie toe en werken volgens een systeem waarbij we alleen produceren wat u bestelt.

Lees meer >