Wij gebruiken cookies om uw surfervaring zo eenvoudig mogelijk te maken. OK

Nog meer tips voor een veilig gebruik

Toyota Material Handling verbetert zijn magazijnmachines haast onophoudelijk. Zij worden telkens veiliger, ergonomischer, meer rendabel, milieuvriendelijker en gebruiksvriendelijker. Het is daarbij echter belangrijk dat de machines juist ingezet worden. Toyota reikt u daarom vanaf nu regelmatig tips aan die de inzet van uw Toyota magazijnmachines nog verder kunnen verbeteren. Patrick Detaeye, Technisch & Operationeel Manager bij Training Solutions, trakteert u ook deze keer op vijf handige veiligheidstips over de Reflex RRE-H.

Transitional Lift Control

De RRE-H is uitgerust met Transitional Lift Control (TLC). Een unieke functie die garandeert dat de lastbehandelingssnelheden maximaal blijven. “TLC staat immers voor schokvrij heffen en dalen, zodat goederen op geen enkel moment onstabiel worden en eveneens vermeden wordt dat palletten van de vorken naar beneden zouden tuimelen”, verduidelijkt Patrick Detaye. Deze TLC-functie bevordert niet alleen de veiligheid, maar heeft eveneens een positief effect op het rendement van de machine.

Sideshift naar het midden

De Toyota reachtruck kan tegen meerprijs uitgerust worden met twee bedieningsknoppen waarmee de bestuurder de sideshift naar het midden en de vorken in horizontale stand kan brengen. Deze optie is gekoppeld aan twee controlelampjes op een lcd-scherm.

Standaard weegschaal

Toyota voorziet zijn RRE-H reachtruck standaard ook van een weegschaal. Die staat gemonteerd op de piston van de vork en vermijdt overlading van de machine. “Deze ingebouwde weegschaal voorkomt dat een gebruiker de reachtruck te zwaar zou beladen, waardoor de machine naar voren zou kunnen kantelen”, legt Patrick Detaeye uit. De de resultaten van de weging kunnen afgelezen worden op het gewone display of tegen meerprijs op een tweede lcd-scherm.

Pincode als startbeveiliging

De RRE-H kan enkel maar gestart worden met een pincode. “Dit betekent dat onbevoegden niet met de machine kunnen wegrijden en de machine enkel maar bestuurd kan worden door personen die de capaciteiten hebben om ze veilig te kunnen besturen en hanteren”, zegt Patrick Detaeye.

Standaard handvat

Toyota voorziet de RRE-H voortaan standaard van een handvat. Dat maakt het instappen gemakkelijker en veiliger. “Als je weet dat stapongevallen één van de meest voorkomende ongevallen zijn, is dit geen overbodige luxe, want voortaan hoef je je niet langer aan de daksteun op te trekken. Een manoeuvre dat veel gevaarlijker is dan de huidige manier van instappen”, benadrukt Patrick Detaeye.

Wat u wellicht ook zal interesseren

autopilot Toyota

Automated solutions

Ons gamma aan geautomatiseerde trucks en lastdragers biedt geavanceerde en flexibele oplossingen voor een meer effectieve en kostenefficiënte goederenbehandeling.

Lees meer >
BT Optio orderpickers

Ons productaanbod

Bekijk ons volledige assortiment vorkheftrucks, inclusief reachtrucks, pallettrucks en orderverzamelaars.

Lees meer >

Toyota Service Concept

Onze passie voor service vertalen wij naar het Toyota Service Concept, een gestructureerde aanpak om onze dienstverlening te optimaliseren.

Lees meer >
BT Levio elektrische palllettruck

Transport en distributie

Het is onze missie u te ondersteunen in de transport- en distributiesector, door handpallettrucks te leveren die u helpen om productiever en veiliger te werken.

Lees meer >