8 tips bij het aankopen van een heftruck

Wanneer u voor het eerst een heftruck aanschaft, is het misschien niet evident op welke zaken u moet letten. Deze gids helpt u alvast op weg.

Met welk soort goederen werkt u? 

Een goed vertrekpunt is om te kijken naar het type van goederen dat u behandelt. Houd zeker rekening met het volgende:

 

  • GoederenWelk type goederen gebruikt u? Houd rekening met het gewicht en de grootte, omdat dit een belangrijk aspect is dat bepaalt welk type truck u nodig heeft. Werkt u met één type van pallets, of is er een variatie in maat die flexibiliteit vereist? Zijn de ladingen kleine afzonderlijke items of volle pallets?
  • OpslagHoe worden uw goederen opgeslagen in het magazijn? FIFO-processen (first in, first out) hebben andere vereisten dan LIFO (last in, first out) bijvoorbeeld.
  • Stapelen: Is stapelen mogelijk met uw soort goederen? Bedenk of uw goederen toestaan ​​dat de pallets op elkaar worden gestapeld en/of in stellingen worden geplaatst. Of volstaat het om uw goederen via horizontaal transport te verplaatsen.
  • Racking: Wat zijn de afmetingen? Meet niet alleen de hoogte, maar ook de diepte van uw rekken of planken. Op deze manier weet u hoe hoog uw vorkheftruck moet heffen om het hoogste niveau van het rek te bereiken. 

Hoe is uw warehouse ingedeeld?

Vinden uw operaties binnen of buiten plaats? Als u trucks nodig hebt om buiten te rijden, moet u ook zorgen dat ze geschikt zijn om te werken in verschillende weersomstandigheden. Laten we eens kijken naar het ontwerp van uw magazijn.

 

  • Plafonds: Hoe hoog kan de mast reiken? Niet alleen de hoogte van het plafond is van belang, maar vooral ook elementen die lager liggen, zoals sprinklers en pijpen. Zorg er altijd voor dat u meet en houd rekening met de laagste plafondhoogte.
  • Poorten & deuren: Hoe hoog en breed zijn ze? Meet ze op beide manieren om te garanderen dat de trucks die u uiteindelijk kiest, gemakkelijk kunnen passeren zonder het chassis of de opslaginfrastructuur te beschadigen.
  • GangenMeet de breedte en lengte van alle paden. Controleer ook het materiaal en de staat van de vloer. Waar is deze van gemaakt en kan het de lading dragen? Is de vloer glad en zijn er hellingen?
  • AfstandMoet u grote afstanden overbruggen? Of heeft u een truck nodig voor eenvoudige beweging uit te voeren? Houd rekening met de rij-afstand en frequentie.

Ontdek ons aanbod
Alles verwijderen