SIGMACert veiligheidskeuring: uw garantie op veiligheid

Innovaties schuilen achter elke hoek, en volgen elkaar sneller op. Veiligheid wordt hierdoor ook steeds belangrijker. Zeker bij het werken met machines die de menselijke kracht overtreffen. Om deze reden vertelt de wet ons dat werkgevers de nodige maatregelen moeten nemen. Bepaalde trucks moeten regelmatig onderhouden worden, zodat deze de hele levenscyclus aan de noodzakelijke veiligheidscriteria voldoen. Laat u, als bedrijf, regelmatig uw trucks nakijken? Dan krijgen de trucks het "SIGMACert".

Wat is een SIGMACert juist?

SIGMACert is een veiligheidslabel dat bedrijven helpt voldoen aan de wettelijke richtlijn met betrekking tot het veilig gebruik van arbeidsmiddelen. SIGMACert wordt uitgegeven door SIGMA. SIGMA maakt deel uit van Traxio (het vroegere Federauto).

Waarom een SIGMACert keuring laten uitvoeren? Jaarlijks gebeuren er zo'n 3.000 arbeidsongevallen met heftrucks of andere magazijntoestellen. Achteraf blijkt maar al te vaak dat een ongeval te wijten is aan technische storingen of een gebrekkig onderhoud.

 

Hoe verloopt de keuring van SIGMA juist? 

De SIGMA keuring verloopt in drie stappen: 

  • Onze techniekers werden allemaal opgeleid tot erkende SIGMACert keurmeesters. Zij voeren de jaarlijkse keuring uit. 
  • Als klant krijgt u een gedetailleerde rapportering met het resultaat van de keuring: groen, oranje of rood. 
  • Keurt onze technieker uw truck goed? Dan wordt de officiële SIGMACert keuringssticker aangebracht.

 

Waarom een SIGMACert keuring door ons?

  • De eerste keuring van uw nieuwe trucks is gratis
  • Een SIGMACert keuring vormt het bewijs van genomen verantwoordelijkheid wanneer een ongeval zich voordoet.
  • Wij combineren de keuring met een voorafgaand onderhoud. Tekortkomingen kunnen dus - mits uw akkoord - vooraf worden hersteld. Zo garanderen wij dat het toestel veilig is en we de keuring meteen goed kunnen uitvoeren.
  • Onze keurmeesters zijn vakspecialisten én herstellers. U kan rekenen op kwaliteit.
  • Toyota is nationaal vertegenwoordigd. Wij beschikken binnen onze sector over het meest uitgebreide servicenetwerk van België.
  • Een SIGMACert keuring mag enkel gebeuren door een bedrijf dat aangesloten is bij SIGMA, én mag enkel op eigen toestellen gedaan worden.
  • Onze keuringen kunnen gecheckt worden op comformiteit door een onafhankelijke auditeur, aangesteld door SIGMA. Zo wordt de kwaliteit van de keuringen gegarandeerd.

Interesse in een SIGMACert keuring?
Alles verwijderen