Privacy Policy

In dit privacybeleid leggen wij uit hoe wij uw persoonsgegevens verzamelen en gebruiken. Dit privacybeleid is van toepassing op alle persoonsgegevens die wij over u verwerken wanneer u onze diensten koopt of gebruikt, onze websites bezoekt of anderszins met ons communiceert. Wij hebben dit privacybeleid opgedeeld in verschillende delen. Klik op een deel hieronder voor meer informatie.

1. Wie wij zijn

kantoren aan de Schoondonkweg 1, 2830 Willebroek, België. TMHBE maakt deel uit van de TICO-groep. Meer informatie vindt u op onze website onder ‘Over ons’.

TMHBE is verantwoordelijk voor het verzamelen en gebruiken van uw persoonsgegevens zoals beschreven in dit privacybeleid.

Als u vragen, opmerkingen of klachten hebt in verband met de verwerking van uw gegevens, kunt u contact met ons opnemen via online@toyota-industries.eu.

2. De soorten persoonsgegevens die wij verwerken


2.1. Algemeen. Wij kunnen de volgende categorieën van persoonsgegevens verzamelen en verwerken:

a. Naam, titel, geslacht

b. Uw contactgegevens en persoonlijke account- of registratiegegevens, evenals de naam en locatie van uw bedrijf inclusief adres, telefoonnummer, btw-nummer en uw e-mailadres

c. Informatie over uw verzoeken en aankopen

d. Onze communicatie met u
Wanneer u ons een e-mail stuurt of wanneer u online of via sociale media met ons chat, registreren wij uw communicatie met ons. Wanneer u ons belt, registreert onze klantenservice uw vragen of klachten in onze database.

e. Informatie die wij verzamelen wanneer u onze websites, apps en andere digitale media gebruikt

- Wanneer u onze websites bezoekt, kunnen wij uw IP-adres, browsertype, besturingssysteem, verwijzende website en surfgedrag registreren.

- Wij kunnen een automatische melding ontvangen wanneer u een nieuwsbrief opent of op een link in een nieuwsbrief klikt.

- Met uw toestemming kunnen wij ook uw locatiegegevens verzamelen.

f. Informatie in verband met sociale media

Afhankelijk van uw socialemedia-instellingen kunnen wij informatie ontvangen van uw socialemedia-aanbieder. Wanneer u zich bijvoorbeeld aanmeldt voor onze diensten via een socialemedia-account, kunnen wij uw socialemediaprofiel ontvangen, inclusief uw contactgegevens, interesses en contactpersonen. Raadpleeg de website en het privacybeleid van uw socialemedia-aanbieder voor meer informatie over de persoonsgegevens die wij van uw socialemedia-aanbieder ontvangen en hoe u uw instellingen kunt wijzigen.

g. Informatie die u met ons wilt delen

U kunt ervoor kiezen om informatie met ons te delen, bijvoorbeeld wanneer u een opmerking voor ons achterlaat op Facebook, een klantenenquête invult of zich inschrijft voor een evenement.

2.2. Cookies en soortgelijke technologieën.

Wanneer u onze website gebruikt, verzamelen wij informatie via cookies en soortgelijke technologieën. Voor meer informatie kunt u ons cookiebeleid lezen op de website of in de mobiele app die u gebruikt.

2.3. Specifieke diensten, apps of evenementen.

Voor specifieke diensten, apps of evenementen kunnen wij andere soorten gegevens verzamelen en deze gebruiken voor andere doeleinden dan in dit privacybeleid beschreven. Wij informeren u hierover wanneer u zich registreert voor een dienst of evenement of wanneer u een app downloadt.

3. Hoe wij uw gegevens verzamelen

Hieronder leggen wij uit welke gegevens wij verzamelen, verwerken en gebruiken en met welk doel.

3.1 Verzameling van gegevens om deze exclusief te gebruiken voor informatiedoeleinden

Als u zich niet registreert om gebruik te maken van onze online winkel of als u ons informatie verstrekt, verzamelen wij alleen de gegevens die uw browser doorstuurt om u in staat te stellen onze online winkel te bezoeken. Deze gegevens zijn:

  • IP-adres
  • Datum en tijdstip van het verzoek
  • Tijdsverschil met Greenwich Mean Time (GMT)
  • Inhoud van het verzoek (de pagina)
  • Toegangsstatus / HTTP-statuscode
  • De hoeveelheid doorgegeven gegevens
  • Bericht of het ophalen geslaagd is
  • Mededeling waarom een verzoek eventueel is afgewezen
  • Website waar het verzoek vandaan komt
  • Gebruikte browser
  • Besturingssysteem
  • Schermresolutie
  • Browser plug-ins (JavaScript, Java, Silverlight, Adobe Acrobat Reader enz.)
  • Taal en versie van de browsersoftware

Daarnaast worden zogeheten cookies gebruikt; zie ons cookiebeleid.

3.2 Verzameling van gegevens bij registratie in onze online winkel

Als u producten wilt bestellen via onze online winkel, moet u zich registreren en een klantaccount aanmaken, waarbij de door u verstrekte gegevens (bedrijfsnaam, adres, e-mailadres, andere contactgegevens) op onze servers worden opgeslagen.
Bij registratie voor onze online winkel worden ook de onder punt 3.1 vermelde gegevens verzameld.

Voordat u zich kunt registreren voor onze online winkel, moet u akkoord gaan met de opslag en het gebruik van de tijdens de registratie verstrekte gegevens. De toestemmingsverklaring luidt als volgt: “Ik accepteer de voorwaarden en ga akkoord met het gebruik van mijn gegevens volgens het privacybeleid.”

4. Waarvoor worden de gegevens gebruikt?

a. Om contact met u op te nemen in verband met contractuele onderhandelingen en om uw vragen te behandelen
Als contracten worden gesloten, worden de gegevens gebruikt om de contracten te verwerken. In dit verband kunnen uw gegevens aan een aangesteld transportbedrijf worden doorgegeven en kunnen uw betalingsgegevens zo nodig aan onze betalingsprovider worden doorgegeven. Om te voorkomen dat onbevoegde derden toegang krijgen tot uw persoonsgegevens, met name financiële gegevens, wordt het bestelproces versleuteld met behulp van SSL-technologie.

b. Om u onze online diensten en mobiele apps aan te bieden
- Sommige van onze online diensten gebruiken uw locatie, bijvoorbeeld om u de dichtstbijzijnde locatie te tonen van iets wat u interesseert.
- Om uw gebruik van onze online diensten te vergemakkelijken, kunnen wij de gegevens analyseren die wij verzamelen wanneer u onze digitale media gebruikt en deze combineren met informatie die via cookies en soortgelijke technologieën is verzameld (zie hierboven). Bijvoorbeeld om te begrijpen welk digitaal kanaal (e-mail, sociale media) of apparaat (computer, tablet of smartphone) u verkiest, zodat wij onze communicatie tot dat kanaal of apparaat kunnen beperken.

d. Om met u te communiceren
Wij gebruiken uw contactgegevens om met u te communiceren, uw vragen te beantwoorden of uw klachten af te handelen.

e. Voor statistisch onderzoek
- Algemeen. Wij gebruiken automatische tools om statistisch onderzoek uit te voeren naar algemene trends met betrekking tot het gebruik van onze diensten, websites en sociale media en het gedrag en de voorkeuren van onze klanten en gebruikers.

- Gegevens. Om ons onderzoek uit te voeren, kunnen wij de verschillende, hierboven beschreven soorten gegevens samenvoegen en analyseren. Wij gebruiken alleen geaggregeerde gegevens en geen namen, e-mailadressen of andere informatie die tot directe identificatie kan leiden. Wij kunnen zulke geaggregeerde gegevens ook combineren met informatie die wij van onze erkende dealers of uit openbare bronnen ontvangen. Zonder uw toestemming zullen wij geen gevoelige gegevens gebruiken voor dit statistisch onderzoek.

- Voordelen.
Statistisch onderzoek helpt ons om betere diensten en aanbiedingen te ontwikkelen, een sneller reagerende klantenservice te bieden en het ontwerp en de inhoud van onze websites te verbeteren.

f. Voor directmarketingdoeleinden
- Algemeen. Wij kunnen uw persoonsgegevens gebruiken om u nieuwsbrieven, brochures, promoties of andere marketingberichten te sturen.
- Gegevenscategorieën. Om te begrijpen wat voor u relevant is, kunnen wij automatische tools gebruiken om uw persoonsgegevens te analyseren. Voor dit doel kunnen wij de hierboven beschreven informatie gebruiken en combineren. Wij kunnen zulke geaggregeerde gegevens ook combineren met informatie die wij van onze groepsmaatschappijen of uit openbare bronnen ontvangen. Zonder uw toestemming zullen wij geen gevoelige gegevens gebruiken voor dit statistisch onderzoek.
- Voordelen. Wij gebruiken de resultaten van onze analyse om onze marketingcommunicatie op uw specifieke interesses en voorkeuren af te stemmen. Als uit onze analyse bijvoorbeeld blijkt dat u geïnteresseerd bent in bepaalde soorten machines of een specifieke dienst, kunnen wij onze nieuwsbrief en websites aanpassen met aanbiedingen en inhoud waarvan wij denken dat deze voor u relevant zijn.
- Kanalen. Wij kunnen verschillende kanalen gebruiken voor onze marketingcommunicatie, zoals e-mail, sociale media en uw persoonlijk online account.
- Targeting van aangepaste doelgroepen. Wij kunnen deelnemen aan het Facebook-programma voor aangepaste doelgroepen, zodat wij u gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen wanneer u Facebook gebruikt. Wij kunnen uw e-mailadres of een ander identificatiemiddel met Facebook delen om Facebook te laten vaststellen of u een Facebook-account hebt. Wij kunnen soortgelijke programma’s van andere sociale media gebruiken. U kunt zich afmelden voor deelname aan ons Facebook-programma voor aangepaste doelgroepen (of soortgelijke programma’s) door via het e-mailadres waarvoor u zich afmeldt, een e-mail te sturen naar [EMAIL]. Raadpleeg de website van uw socialemedia-aanbieder voor meer informatie over targeting van aangepaste doelgroepen.
- Bezwaar of intrekking. U kunt te allen tijde bezwaar maken tegen het ontvangen van marketingberichten of uw toestemming daarvoor intrekken door de instructies in de betreffende marketingberichten te volgen of contact met ons op te nemen via online@toyota-industries.eu.

5. Gegevens verstrekken aan of delen met derden

5.1. Algemeen. Wij kunnen uw persoonsgegevens verstrekken aan of delen met derden voor de volgende doeleinden:

a. Voor de ondersteunende diensten die wij inhuren
Voor levering van onze diensten doen wij een beroep op derden, zoals IT-leveranciers, socialemedia-aanbieders, marketingbureaus, creditcard- en debetkaartbedrijven en aanbieders van fraudescreeningsdiensten. Al deze derden zijn verplicht om uw persoonsgegevens adequaat te beschermen en alleen volgens onze instructies te verwerken.

b. Websites van derden.
Onze websites bevatten links naar websites van derden. Als u op deze links klikt, verlaat u onze websites of mobiele apps. Dit privacybeleid is niet van toepassing op websites van derden. TMHBE kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor het gebruik van uw persoonsgegevens door deze derden. U gebruikt deze websites op eigen risico. Voor meer informatie over hoe deze derden met uw persoonsgegevens omgaan, verwijzen we naar hun privacybeleid (indien beschikbaar).

6. Beveiliging en bewaring

6.1. TMHBE neemt passende technische en organisatorische maatregelen om uw persoonsgegevens te beschermen tegen verlies of onrechtmatig gebruik. Onze beveiligingsmaatregelen bestaan uit:

a) Controles om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot verwerkingssystemen die gebruikt worden voor de verwerking of het gebruik van persoonsgegevens (toegangscontroles), worden toegepast en beoordeeld.

b) Controles om te voorkomen dat verwerkingssystemen zonder toestemming worden gebruikt (toegangscontroles), worden toegepast en beoordeeld.

c) Controles om ervoor te zorgen dat personen met toegang tot verwerkingssystemen alleen toegang hebben tot de persoonsgegevens waarvoor ze toegangsrechten hebben en dat persoonsgegevens niet zonder toestemming gelezen, gekopieerd, gewijzigd of verwijderd kunnen worden in verband met verwerking of gebruik en na opslag (toegangscontroles), worden toegepast en waar nodig beoordeeld.

d) Controles om ervoor te zorgen dat persoonsgegevens niet zonder toestemming gelezen, gekopieerd, gewijzigd of verwijderd kunnen worden in verband met elektronische doorgifte of overdracht (doorgiftecontrole), worden toegepast voor alle vormen van externe communicatie.

e) Controles om ervoor te zorgen dat gevolgd en vastgesteld kan worden of en door wie persoonsgegevens ingevoerd, gewijzigd of verwijderd zijn in verwerkingssystemen (invoercontrole), worden toegepast door middel van toegangscontroles, veilige ontwikkeling en waar mogelijk kwetsbaarheidstests van interfaces.

f) Controles om ervoor te zorgen dat, wanneer persoonsgegevens volgens instructies verwerkt moeten worden, de verwerking volledig volgens de instructies van de opdrachtgever gebeurt, worden toegepast door zorgvuldig toezicht op subverwerkers.

g) Controles om ervoor te zorgen dat persoonsgegevens tegen onopzettelijke vernietiging of verlies worden beschermd (beschikbaarheidscontrole), worden toegepast door een combinatie van administratieve en IT-beveiligingscontroles voor diensten en infrastructuur.

h) Controles om ervoor te zorgen dat gegevens die voor verschillende doeleinden worden verzameld, apart verwerkt kunnen worden, worden toegepast door veilige ontwikkeling en waar mogelijk logische en fysieke scheiding.

6.2. Uw persoonsgegevens worden bewaard zolang dat nodig is voor de in dit privacybeleid beschreven doeleinden of voor zover dat noodzakelijk is om aan wettelijke verplichtingen te voldoen en geschillen op te lossen.

7. Uw rechten

Als u niet wilt dat uw gegevens worden opgeslagen, vragen wij u om u niet te laten registreren voor onze online winkel. Om technische redenen is het niet mogelijk om onderscheid te maken tussen individuele gebruikers, zodat alle gebruikers met de verzameling/het gebruik van hun gegevens moeten instemmen. Uitzonderingen zijn helaas niet mogelijk.

U kunt toegang tot uw persoonsgegevens vragen en u hebt de mogelijkheid om deze bij te werken en te wijzigen. Daarnaast kunt u alle andere rechten uitoefenen die u op grond van de geldende wetten inzake gegevensbescherming geniet, waaronder het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens. Daarvoor hoeft u alleen uw schriftelijke antwoord samen met een kopie van uw identiteitsbewijs naar online@toyota-industries.eu te sturen. Wanneer u uw toestemming intrekt, wordt ook uw geregistreerde profiel verwijderd. U kunt dan niet langer gebruik maken van onze online winkel. Zelfs als uw profiel is verwijderd, moet u er rekening mee houden dat wij informatie over individuele transacties kunnen bewaren voor boekhoudkundige doeleinden of om deze transacties te verwerken.

U kunt zich te allen tijde afmelden voor de ontvangst van marketingberichten door de instructies in het betreffende marketingbericht te volgen of een e-mail te sturen naar online@toyota-industries.eu.

Tot slot moet u onthouden dat u altijd het recht hebt om desgewenst een klacht in te dienen bij de bevoegde gegevensbeschermingsautoriteit, zoals Datainspektionen in Zweden (datainspektionen@datainspektionen.se).

U kunt ook contact met ons opnemen via online@toyota-industries.eu als u vragen, opmerkingen of klachten hebt in verband met dit privacybeleid.

8. Actualisering van het beleid

Dit privacybeleid gaat in op 24 juni 2020 en vervangt ons vorige privacybeleid. Wij herzien dit privacybeleid regelmatig en brengen u op de hoogte van wijzigingen door het herziene beleid op onze website te publiceren, waarna het onmiddellijk ingaat.

Alles verwijderen