Vragen die u zich best stelt bij de aankoop van een elektrische pallettruck

Bent u op zoek naar een elektrische transpallet? Het is niet altijd eenvoudig om de juiste truck te kiezen uit een uitgebreid aanbod. Daarom helpen we u een handje met een overzicht van de belangrijkste vragen die u zich best stelt bij de aankoop ervan.

Waarvoor gaat u de truck gebruiken?

Bij de keuze van een transpallet denkt u best vooraf na voor welke toepassingen uw toestel gebruikt zal worden. Daarbij houdt u idealiter ook rekening met uw toekomstige behoeften, zo bent u er zeker van dat u een truck koopt die jarenlang dienst doet voor waarvoor u hem nodig heeft. Wilt u de truck vooral gebruiken voor lichte toepassingen zoals horizontaal transport, laden/lossen en orderverzamelen? Dan kunt u een meeloopexemplaar overwegen. Deze elektrische transpalletten zijn gebruiksvriendelijk door de ergonomische stuurhandgreep met vingertipbediening en de Click-2-Creep-functie voor manoeuvreren in krappe ruimtes.

 

Bent u op zoek naar een transpallet om meerdere ladingen te transporteren? Dan informeert u zich best over onze inzittende transpalletten. Die bereiken snelheden tot 20 km/u voor een snel en efficiënt transport van ladingen.

 

Houd ook rekening met uw toekomstige behoeften om er zeker van te zijn dat u een truck koopt die jarenlang doet waarvoor u hem nodig hebt. 

Hoeveel ruimte heeft u?
In ons assortiment vindt u elektrische pallettrucks terug die geschikt zijn voor elke ruimte. Zal uw elektrische pallettruck vooral gebruikt worden in voertuigen of in krappe ruimtes? Dan kiest u best voor een compacte, kleine en lichte transpallet. Voor meer intensieve toepassingen of grotere magazijnen waar lange afstanden overbrugd worden, overweegt u dan weer beter onze pallettrucks met platform. Ook onze instaande modellen zijn ideaal voor lange afstanden, zij rijden in verschillende richtingen waardoor de bestuurder steeds zijn positie kan behouden voor een uitstekend comfort.

 

Hoe zwaar is de last?

Houd ook zeker rekening met het maximumgewicht dat u moet kunnen heffen en kies een hefcapaciteit die voldoet aan uw huidige én toekomstige noden. Bij het kiezen van de juiste hefcapaciteit speelt ook de gebruiksintensiteit een rol. Bent u op zoek naar een truck voor frequent gebruik in een zeer intensieve omgeving, dan heeft u ook een hogere hefcapaciteit nodig zodat de truck robuuster en krachtiger is.

Batterij en wielen

Afhankelijk van het gekozen model heeft u keuze uit verschillende batterijopties. Kiest u voor een gewone loodzuurbatterij of een lithium-ion batterij? Ongeveer 90% van alle Toyotamachines zijn verkrijgbaar met de lithium-ion batterij. De batterijcapaciteit- en grootte wordt bepaald op basis van de nodige rijtijd en het al dan niet werken in shiften.

 

Uw elektrische pallettruck heeft de correcte onderdelen nodig om optimaal te kunnen presteren. De keuze van de wielen hangt van de toepassing en de omgeving waarin de transpallet gebruikt wordt. U kunt kiezen uit enkele of dubbele wielen, verschillende materialen en wielsoorten afhankelijk van het gebruik. Wij beschikken over een uitgebreid aanbod om aan uw behoeften te voldoen. 

 

Extra opties nodig? 

Om uw truck volledig te personaliseren, kunt u ervoor kiezen om bepaalde opties of add-ons toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan cold store olie, een lastrek of een scannerhouder. De concrete mogelijkheden per model vindt u terug onder add-ons. 

Meeloopversie

Deze trucks zijn geschikt voor lichte toepassingen zoals horizontaal transport, laden / lossen en orderverzamelen. 

Ontdek ons aanbod

Met platform

Deze trucks met neerklapbaar platform zijn geschikt voor intensief gebruik over lange afstanden.

Ontdek ons aanbod

Instaand

Geschikt voor middel- tot hoogintensieve toepassingen in horizontaal transport of om de bestuurder te beschermen.

Ontdek ons aanbod

Inzittend

Geschikt voor middel- tot hoogintensieve toepassingen in horizontaal transport zoals cross-docking.

Ontdek ons aanbod

Alles verwijderen