Forklift driving backwards between two piles of pallets

Wat u moet weten over pallets

Pallets zijn nog steeds de meest populaire lastdragers voor goederentransport met vorkheftrucks. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen en maken het mogelijk uw lasten op een efficiënte manier op te bergen.

Wat is een pallet?

Vervoer van goederen

Een pallet is een platte structuur die wordt gebruikt voor het verzenden en vervoeren van goederen, en die het ook mogelijk maakt eenheidslasten kosteneffectiever, veiliger en ergonomischer te verplaatsen.

Het gebruik van de pallet, zoals wij die vandaag kennen, werd ontwikkeld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Pallets zijn meestal gemaakt van hout, plastic of metaal en de keuze van de pallet hangt meestal af van de last en de omgeving waarin hij wordt gebruikt.

 

Een uitvinding van BT

De oorspronkelijke Euro-pallet werd ontwikkeld door BT, SJ (Svenska Järnvägar), en Gyllsjö Träindustri om goederen over spoorwegen te vervoeren. De afmeting 800 x 1200 mm, werd gestandaardiseerd en de Euro-pallet is vandaag de dag de meest gebruikte pallet in Europa.

Is er een standaard palletgrootte?

Verschilt van land tot land

Internationale standaardmaten bestaan niet echt omdat palletdefinities, constructiestandaarden en terminologieën van land tot land enorm verschillen. Er zijn echter nationale normen en officieuze standaard maten in de sector, dus neem contact op met uw plaatselijke vereniging of organisatie voor meer informatie.Niet alle industriële vorkheftrucktypes zijn compatibel met alle soorten pallets. Controleer de afmetingen van de pallets en de last (inclusief de overhang) voordat u uw vereisten voor de vorken opgeeft. Het gewicht en de inhoud van de lasten beïnvloeden het zwaartepunt, en het restvermogen van de industriële vorkheftruck, dat nodig is voor het stapelen.

 

De afmetingen van pallets verschillen vaak van land tot land, afhankelijk van het gebruik. De meest gebruikelijke pallet die in Europa wordt gebruikt heeft echter als afmetingen 1200 x 800 mm.

Wat zijn de gebruikelijke pallets?

Alles verwijderen