AIMS tools ontwikkelt magazijnconcept op de groei met Toyota Material Handling

Om zijn snelle expansie op te vangen, verhuisde AIMS Tools naar een nagelnieuwe locatie in Temse, vlakbij zijn voormalige gebouw. Voor de inrichting van het magazijn deed AIMS beroep op Toyota Material Handling. De combinatie van state-of-the-art palletstellingen en legbordstellingen creëren er samen met passende Toyota-trucks de totaaloplossing waar het bedrijf naar zocht.

Sinds zijn oprichting begin 2012 kent AIMS Tools een duizelingwekkende groei. Zo mocht de onderneming vorig jaar maar liefst 40% extra verkopen optekenen. Dat maakt ook dat de organisatie intussen al aan zijn derde verhuizing toe is. Met het nieuwe magazijn van 5.000m² groot en 12 meter hoog zit AIMS Tools op de nieuwe locatie in de Frank Van Dyckelaan gelukkig voor langere tijd gebeiteld. Het nieuwe magazijn herbergt een brede waaier aan producten voor de bouwsector, de doe-het-zelver en uiteenlopende bedrijven die behoefte hebben aan machines, bevestigingsmateriaal, ijzerwaren en dergelijke.


Keuze voor one-stop-shopping

Toen de verhuisplannen concreet werden, nam Geert Rooman, zaakvoerder bij AIMS Tools, contact op met Toyota Material Handling. “Tijdens mijn vroegere job was ik verantwoordelijk voor de aankoop van heftrucks. Met de toestellen en de service van Toyota hadden we veruit de beste ervaring. Lang heb ik ook niet getwijfeld toen we extra trucks in het nieuwe magazijn nodig hadden”, vertelt hij. “Dat Toyota Material Handling ook stellingen volgens de Europese normering levert, hoorden we pas tijdens de eerste gesprekken. Omdat we wel te vinden zijn voor one-stop-shopping, hebben we al snel beslist om meteen de hele inrichting van het magazijn aan Toyota toe te vertrouwen.”

Tweeledig magazijnconcept 

Samen met Toyota Material Handling werkte AIMS Tools een tweeledig magazijnconcept uit. Enerzijds kwam er een zone met legbordstellingen. Om de hoogte van het magazijn optimaal te benutten, reiken die 9 meter hoog. De BT Optio H Narrow Man-Up orderpicker bleek het meest geschikt om de goederen in de zes gangen van 1,5 m breed te verzamelen.

Anderzijds vinden we in het nieuwe magazijn een palletmagazijn met 8 gangen van ca. 3 meter en zo’n 1.500 palletplaatsen terug. Omwille van de grote diversiteit aan goederen voorzag Toyota verschillende pallethoogtes. Op het onderste niveau worden ook goederen verzameld. Voor de behandeling van de goederen in deze zone koos AIMS Tools voor een reachtruck van Toyota. Verder kreeg de vloot gezelschap van drie elektrische heftrucks van 3, 5 en 6 ton die vooral de handling in de buitenzone op zich nemen.

Alle stellingen kregen hoogwaardige magneetlabels. De medewerkers op de trucks in de verschillende zones hebben elk hun eigen scanner, die hen de taken toont die zij op zich moeten nemen.


Klaar voor verdere expansie

Het nieuwe magazijn is volledig voorzien op verdere groei. Een paar maanden na de verhuizingen zijn er al plannen om het aantal legbordstellingen te verdubbelen. In de verdere toekomst kan bovendien nog eens 5.000m² magazijn worden bijgebouwd.

“De verhuizing op zich was zeer intens, maar Toyota was er telkens wanneer dat nodig was. Het is ook fijn om te weten dat we in Toyota Material Handling een betrouwbare partner hebben gevonden die met ons meedenkt naarmate we verder evolueren. Het TPS (Toyota Production System) dat Toyota Material Handling hoog in het vaandel draagt, heeft ons zelfs geïnspireerd om in de toekomst ook meer lean te gaan werken. We kunnen gerust stellen dat we in Toyota een huis van vertrouwen hebben gevonden”, besluit Geert  Rooman.

Meer info over magazijnstellingen
Alles verwijderen