Bakkerij Panerex kiest voor een gouden High Lifter

Een gouden BT Lifter, het is speciaal maar niet onmogelijk. Bakkerij Panerex heeft al een Traigo in gebruik maar daar is recent een nieuwe gouden High Lifter transpallet bijgekomen.

Het vuur van de ovens van bakkerij Panerex werd de allereerste keer aangestoken door Gaspard Fastré, grootvader van huidige eigenaar Philip Fastré, in 1937. Dat maakt dat de bakkerij een geschiedenis heeft van ruim 80 jaar. Vooral de laaste jaren is de bakkerij sterk gegroeid, verspreid over 4 vestigingen hebben ze tientallen medewerkers. Eind 2018 opende Panerex een gloednieuwe – state of the art – bakkerij in Maasmechelen, en daar hoorde ook een nieuwe High Lifter bij. Het vernieuwende is dat het volledige productieproces zichtbaar is voor de bezoekers. Vanuit de ruime winkel kunnen klanten de bakkers, het materiaal en onze Toyota trucks aan het werk zien.

 

Sinds de opening reed er al een compacte Toyota heftruck (Traigo compact 1,8T op Lithium-Ion) rond in de bakkerij, maar de uitbreiding vroeg natuurlijk ook om een uitbreiding van de vloot. Waarom een gouden High Lifter? “In onze open bakkerij zijn behalve onze bakkers ook onze machines en dus ook ons Toyota equipment zichtbaar voor bezoekers. Om de totaalervaring goed te verzorgen, zijn we heel zorgvuldig omgesprongen met de gebruikte kleuren” liet Philip ons weten. Zo zijn de ovens en enkele machines in de bakkerij compleet in het zwart uitgevoerd met hier en daar wat goudkleurige accenten. Net als hun heftruck hebben ze ervoor gekozen om ook de nieuwe hoogheffende transpallet in eenzelde zwart-gouden jasje te steken. Wij vinden het alvast geslaagd!

Ergonomische meerwaarde

“Recent hebben we in onze bakkerij enkele stortzakkensilo’s in gebruik om speciale bloemsoorten in te bewaren. Deze silo’s worden met zakken gevuld en door gebruik te maken van een High Lifter kunnen we de zakken steeds op een prettige werkhoogte brengen met een simpele druk op de knop. De ergonomsiche meerwaarde voor onze medewerkers is werkelijk enorm. In onze bakkerij hoeft niemand meer door zijn rug te gaan om zakken van de grond te tillen. Dit is een van die machines die je na een dag op de werkvloer niet meer kan weghalen zonder luid protest.” klonk het bij Philip.

Wij kijken alvast uit naar ons volgend bezoek bij bakkerij Panerex (en niet enkel om onze 2 gouden trucks aan het werk te zien)!

Ontdek ons gamma hoogheffende transpalletten
Alles verwijderen