Toyota en MSI Services: twee onafscheidelijke partners

De samenwerking tussen Toyota en MSI Services is al een vaste waarde sinds 2006. Deze wordt ook steeds intenser. MSI Services is een Lokers bedrijf dat zich specialiseert in logistieke activiteiten en industriële reiniging. Om dit waar te maken, beschikken ze niet enkel over opslagruimte, maar eveneens over vijf wasstraten. Sinds de start van de onderneming levert Toyota het nodige magazijnmaterieel. En de dag van vandaag omvat de magazijnvloot van MSI Services een vijftiental vorkheftrucks en een achttal elektrische transpaletten. Ieders bestempeld met het logo van Toyota. Kwaliteit en service voor de juiste prijs zijn voor MSI Services hierbij doorslaggevende factoren. Net als het bijkomende advies dat Toyota levert.

 

Dus... wat doen MSI Services juist?

MSI services neemt goederen in ontvangst voor verschillende bedrijven en staat ook in voor de opslag van deze producten. “Wij controleren deze goederen, slaan ze op en zetten ze op afroep per pallet klaar voor de eindklant. Opslag vormt hierbij de hoofdmoot van onze activiteiten. Dat kan zowel op dagbasis als voor langere periodes. Indien nodig combineren wij die opslag ook met transport”, zegt Geert Braeckman, zaakvoerder en oprichter van MSI Services. Een tweede afdeling van het bedrijf is dan weer actief in industriële reiniging. Het beschikt hiervoor over vijf wasstraten voor kunststofverpakkingen. “Omdat iedere drager (palletten, bakken, boxen of chocoladevormen) zijn eigen specifieke karakteristieken heeft en wij een perfect rein en droog resultaat nastreven, is het nodig om de beschikking te hebben over vijf verschillende wasstraten”, aldus nog Geert Braeckman.

 

Een volledig elektrisch gebruik van vorkheftrucks en transpalletten

De vloot magazijnmachines is volledig elektrisch, aangezien ze volledig binnen gebruikt worden. Daarom hebben onze vorkheftrucks bijvoorbeeld ook geen gesloten cabine. De transpalletten worden gebruikt voor het lossen van de vrachtwagens. De vorkheftrucks lossen niet enkel de vrachtwagens, ze nemen ook het intern transport voor hun rekening. De nodige goederen worden zo bijvoorbeeld doorgaans gebracht naar de interne productielijn.

 

“Wij stellen niet echt speciale eisen aan onze machines. Het enige waarbij onze vorkheftrucks en elektrische transpalletten soms wat afwijken van doorsneemachines is de vorklengte. Zo beschikken wij over vorkheftrucks met een vorklengte tot 1,80 en 1,90 meter, terwijl één van onze elektrische transpalletten met extra lange lepels is uitgerust. Een lengte van 2,40 meter zorgt ervoor dat drie europalletten tegelijk opgenomen kunnen worden”, verduidelijkt Geert Braeckman. Alle trucks en transpalletten van MSI Services hebben een draagvermogen tussen 1,5 en 2 ton. MSI Services gebruikt overigens zowel drie- als vierwieler trucks. “Wij hebben drie magazijnen en sommige gangen zijn eerder smal. Vandaar dat wij ook nood hebben aan een wendbare machine”, stelt Geert Braeckman.

Advies ligt aan de basis van een vruchtbare samenwerking

De samenwerking tussen MSI Services en Toyota is historisch gegroeid. “Kwaliteit en uitstekende service aan een correcte prijs zijn doorgaans voor ons van meet af aan doorslaggevende elementen”, vertelt Geert Braeckman. Al voegt hij er meteen aan toe dat Toyota er voor hem nog op een ander vlak uitspringt: “De commerciële verantwoordelijke van Toyota is zeer begaan met zijn klanten. Dat uit zich in het juiste advies op het juiste moment. Het schept een heel aangenaam gevoel als je leverancier weet waarover hij praat en ook effectief met je meedenkt. Commercieel zit het verhaal van Toyota goed in elkaar. Zij geven je tips, komen bij je langs als er interessante acties lopen en brengen je indien nodig in contact met subcontractors. De uitkomst? Een volledig pasklare 'solution' op maat. Dit werd meteen duidelijk toen nood hadden aan een oplossing met uitschuifbare vorken.”

 

Onderhoud is dan weer de sleutel tot succes

De machines van MSI Services worden stevig op de proef gesteld. Ze draaien dag in en dag uit. En dat in twee werkshiften. Vandaar dat zij na zes maanden al een eerste onderhoudsbeurt nodig hebben. “Vanaf het begin besloten we al om onze machines twee keer per jaar op afroep te laten onderhouden. Onlangs stapten we dan ook voor een aantal nieuwe machines over op een onderhoudscontract. Op deze manier neemt Toyota ook het luik van de onderhoudsadministratie uit handen”, legt Geert Braeckman uit. Hierbij onderstreept ze dat de machines die in 2006 aangekocht werden ook vandaag nog altijd meedraaien in het bedrijf.

 

... Maar zonder rollend materieel is er geen essentie 

MSI Services koopt haast uitsluitend nieuwe machines of indien zich een buitenkans voordoet ook jonge tweedehands. “Onze magazijnvoertuigen zijn essentieel voor onze activiteiten. Stilstand kunnen wij ons niet permitteren. Vandaar dat oudere tweedehandsmachines voor ons niet in aanmerking komen. Toyota beantwoordt aan onze vraag naar betrouwbaarheid en inzetbaarheid. Dit met een aanpak die we in het kort omschrijven als professioneel, goed bereikbaar en snel van aanpakken”, besluit Geert Braeckman.

Ontdek onze elektrische heftrucks
Alles verwijderen