Toyota kleurt de festivalzomer… op de Lokerse Feesten!

Toyota staat ook dit jaar weer klaar om festivalorganisatoren te ondersteunen bij de op- en afbouw van podia, tenten, omheiningen, lichtinstallaties,… Van 3 tot en met 12 augustus staan de oranje trucks van Toyota Rental de organisatoren van de Lokerse Feesten onder meer bij om van het stadsfestival een onvergetelijke happening te maken.

Hét muzikale pareltje van Lokeren

De editie 2018 van de Lokerse Feesten gaat opnieuw prat op een goed gevulde affiche. Op 3 augustus opent Jasper Steverlinck de debatten en wordt hij onder meer afgelost door Arsenal en de Simple Minds. De volgende dagen verwelkomt Lokeren onder andere de Belgische soulsensatie Coely, Niels De Stadsbader, Bart Peeters, Black Mamba, Discobaar A Moeder, Triggerfinger, ’t Hof van Commerce, The Prodigy, dEus en Front 242, om op zondag 12 augustus uiteindelijk af te sluiten met Lil Kleine en Zara Larsson. Bovendien wordt het geheel dagelijks ook nog opgepept door tal van DJ-sets.

 

Tien dagen zweten, maar met hulp van Toyota!

Het festival draait in feite op vrijwilligers, die ieder jaar weer paraat staan. “Bovendien kunnen we ook rekenen op trouwe leveranciers, die inmiddels precies weten wat wij van ze verwachten. Dat geldt ook voor Toyota Rental dat al enkele jaren instaat voor het leveren van het magazijnmaterieel”, verduidelijkt logistiek verantwoordelije Peter Aelterman.


De fysieke opbouw van de Lokerse Feesten begint op maandag, de week voor de Feesten op vrijdag openen. Op tien dagen wordt alles opgebouwd en na afloop van het stadsfestival hebben de vrijwilligers aan vijf dagen genoeg om alles weer af te breken en af te voeren. De opbouw gebeurt met 80 vrijwilligers en de medewerkers van externe firma’s, terwijl op de festivaldagen iedere dag 650 vrijwilligers aan de slag zijn. “Wie zes dagen werkt, krijgt de vier overige dagen gratis toegang, zodat iedere vrijwilliger die dat wil het hele festival gratis kan meemaken”, geeft Peter Aelterman mee.

Kiezen voor kwaliteit in heftrucks

De samenwerking met Toyota Rental loopt inmiddels vijf jaar. “Ze is eigenlijk tot stand gekomen toen ik op zoek was naar een kleine stapelaar en die bij Toyota vond in hun verhuurvloot. Zo werd het eerste contact gelegd en toen wij een zwaardere heftruck nodig hadden, was de keuze voor Toyota eigenlijk al voor de hand liggend, omdat we zo tevreden waren over de machine die Toyota Rental bij ons afgeleverd had”, blikt Peter Aelterman terug. De logistiek verantwoordelijke van de Lokerse Feesten vindt vooral de kwaliteit en degelijkheid van de machines van Toyota  een belangrijk pluspunt: “Wij zijn allemaal vrijwilligers en dus geen logistieke specialisten, die dagelijks met dergelijke machines in de weer zijn. Een vorkheftruck of een stapelaar die zeer intuïtief in gebruik is, maakt voor ons dan ook een wereld van verschil.”

 

Voor de editie 2018 rekenen de Lokerse Feesten op een 8 ton diesel vorkheftruck, die ingezet wordt voor het zware hefwerk, en twee elektrische stapelaars, die gebruikt worden voor de bevoorrading van de drankenstand en voor de catering van het VIP-restaurant. “Wij hebben geen echte lift en dan is het handig dat wij de staplaars niet alleen kunnen gebruiker tijdens de opbouw, maar ook voor de duur van de Feesten, wanneer ze als lift dienst doen voor het VIP-restaurant dat op de eerste verdieping gelegen is”, stelt Peter Aelterman.

Ontdek ons verhuur aanbod
Alles verwijderen