‘We aim to be a leader on climate action, and act responsibly on other environmental issues’
Per Fyrenius,
Senior Vice President Corporate Development
Operationele en ecologische voetafdruk
Als zowel fabrikant als leverancier van complete, geïntegreerde logstieke oplossingen zoeken we naar mogelijkheden om onze operationele en ecologische voetafdruk te verkleinen. We doen dit door gebruik te maken van ons op technologie gebaseerde portfolio en bewuste ontwerp- en productiekeuzes te maken.
We stemmen onze milieudisclosures af op de Europese Sustainability Reporting Standards (ESRS): E1 Klimaatverandering, E2 Vervuiling, E3 Water- en mariene hulpbronnen, E4 Biodiversiteit, E5 Gebruik van hulpbronnen en circulariteit.
Werken naar "Net Zero"
Onze huidige doelstelling om tegen 2050 netto nul koolstof te bereiken voor alle drie de scopes staat vast. Onze bijgewerkte doelstellingen worden in 2024 bekendgemaakt na goedkeuring door de SBTi.
Lokale initiatieven
Als pionier in de sector zijn we actief bezig met het verminderen van onze CO2-uitstoot. De verandering naar een milieuvriendelijkere verf in onze Workshop tot de installatie van laadpalen voor een toekomstige overgang naar een 100% elektrische autovloot, elke stap die we nemen is gericht op duurzaamheid.
Zonnepanelen
Vanaf 23 februari 2023 produceren we bij Toyota Material Handling Belgium groene stroom met zonnepanelen op ons dak. Een grote mijlpaal in ons streven om CO2 uitstoot te verminderen en onze impact op het milieu te verkleinen. Met maar liefst 1.230 zonnepanelen, goed voor een piekvermogen van 467 kWp dragen we ons eigen steentje bij tot een gezondere planeet.
Maar onze toewijding gaat verder dan de bedrijfsmuren. We moedigen onze medewerkers aan om op een duurzame manier naar het werk te reizen, of het nu per fiets of trein is, en bevorderen een bewust gebruik van energie door verlichting uit te schakelen wanneer deze niet nodig is.
Toyota Material Handling Belgium
EcoVadis, de vooraanstaande organisatie die toezicht houdt op de duurzaamheid in wereldwijde toeleveringsketens, rekent Toyota Material Handling Belgium voor het 2e jaar op rij tot de 5% beste leveranciers ter wereld met betrekking tot zijn transparantie over duurzaamheid. Goed nieuws voor ons, maar ook voor onze klanten.
Toyota Material Handling Europe
Milieu is één van de vier onderdelen waarop EcoVadis ons beoordeelt, en we scoren hier het hoogst met een 'uitstekende' beoordeling van 90%. Tegelijkertijd blijven we in contact met klanten, leveranciers, medewerkers en de samenleving als geheel om vermindering van de uitstoot van broeikasgassen te versnellen.
Risico's identificeren en impact beoordelen
Gecertificeerde milieubeheer procedures die voldoen aan ISO 14001 zijn van toepassing in al onze fabrieken en worden geïmplementeerd in al onze verkoopbedrijven. Van al onze leveranciers wordt ook verwacht dat zij ISO 14001-gecertificeerd zijn en zij moeten onze Gedragscode voor Leveranciers ondertekenen, waarin specifieke eisen worden gesteld met betrekking tot de controle van vervuiling door onze leveranciers.
De EcoVadis beoordeling die we uitrollen naar al onze leveranciers stelt ons in staat om het risico stroomopwaarts te beheren. Volgens de EU REACH-regelgeving is een bedrijf verplicht om klanten te informeren over producten die een "High risk" stoffen bevatten. Bij Toyota Material Handling Europe actualiseren we jaarlijks onze REACH-update om ervoor te zorgen dat alle klanten toegang hebben tot deze gegevens.
Een schaarse en waardevolle natuurlijke bron
Bij Toyota Material Handling monitoren we ons waterverbruik. Als fabrikant van hef- en magazijntrucks beschouwen onze stakeholders het als onwaarschijnlijk dat onze activiteiten een materiële impact hebben op water- en maritieme hulpbronnen. Onze fabrieken zijn voornamelijk assemblagefabrieken met beperkt waterverbruik. Als er sprake is van materiële effecten in onze waardeketen, zijn deze waarschijnlijk te vinden in activiteiten stroomopwaarts in onze supply chain.
Als onderdeel van Toyota INdustries Corporation (TICO) hebben we een A-beoordeling ontvangen in de CDP (Carbon Disclosure Project) vragenlijst over waterzekerheid.