Autopilot CDI120: de nieuwste AGV geschikt voor horizontaal pallettransport

De CDI120 is de allereerste speciaal gebouwde AGV geschikt voor horizontaal pallettransport. Integratie met de bestaande Autopilot-voertuigen en het T-ONE managementsysteem is mogelijk en daarmee vormt de CDI120 een volledig geïntegreerde magazijnoplossing.

Toyota Material Handling Europe heeft de nieuwste mijlpaal in magazijnautomatisering onthuld: CDI120, een AGV die speciaal ontworpen is als palletdrager.

CDI120 is een krachtige, compacte en intuïtieve oplossing voor horizontaal goederentransport, die in staat is een nieuwe dimensie toe te voegen aan elke magazijnoperatie. Hij past naadloos in het Autopilot-gamma en vormt samen met de geautomatiseerde trekkers, pallettrucks, stapelaars, heftrucks en reachtrucks een uitgebreid gamma dat aan vrijwel elke klantenbehoefte kan voldoen.

Compact en kostenefficiënt

De CDI120 is vanaf de basis ontworpen als een geautomatiseerd voertuig. Dit heeft een totale heroverweging van vele aspecten van de AGV mogelijk gemaakt, van uiterlijk tot navigatie en veiligheidskenmerken.  Op deze wijze zijn we in staat het maximum te halen uit AGV technologie.

Het eerste wat veel gebruikers zal opvallen is dat de CDI120 geen vorken heeft. In plaats daarvan laadt de CDI120 een pallet door er onderdoor te rijden en hem van onderaf op te tillen, met behulp van een doorloopstation om te verzekeren dat pallets tot 1200 kg telkens nauwkeurig en efficiënt geladen worden.

Het uiterst compacte ontwerp van de CDI120 - met ingebouwde scanner en sensoren in het chassis maakt efficiënt laden met een doorloopstation, krappe draaipuntmanoeuvres en een snelle werking mogelijk, zelfs in ruimtes met lage plafonds.

Wanneer de CDI120 in beweging is, kan de AGV voorwerpen tot op 30 meter "zien". Odometrie en op kenmerken gebaseerde lokalisatie worden dan gebruikt om nauwkeurig door de magazijnruimte te navigeren. Ondertussen zorgen standaard veiligheidsvoorzieningen voor een veilig transport, inclusief detectievelden aan de voor- en zijkant, blauw LED-waarschuwingslicht en E-stops.

Groeit mee met uw bedrijf

De CDI120 werkt ook naadloos als onderdeel van een geautomatiseerde vloot en communiceert met andere AGV's van Toyota en managementsystemen met behulp van de T-ONE software. T-ONE, dat intern door Toyota is ontwikkeld, kan alle magazijnapparatuur integreren en controleren om de efficiëntie en verwerkingstijd te optimaliseren.

Dit geeft de operatoren maximale flexibiliteit: ze kunnen CDI120 transportopdrachten manueel (via een magazijnbeheersysteem of oproepknoppen) of via geautomatiseerde software initiëren. Trucks kunnen geconfigureerd worden voor verschillende vooraf ingestelde routes (A-to-B, loop of deel van een multi-leg journey) en prioriteiten, die tijdens de rit aangepast kunnen worden om een continue materiaalstroom te behouden - waardoor onderbrekingen vermeden worden en de kostenefficiëntie gemaximaliseerd wordt.

"Met geautomatiseerde routeplanning en -uitvoering in T-ONE is het mogelijk om A-to-B-transport op te splitsen in een taak met meerdere etappes waarbij verschillende voertuigtypes betrokken zijn - bijvoorbeeld door de kostenefficiënte CDI120 te gebruiken voor transport en de krachtige RAE voor stapelen. Dit betaalt zich niet alleen terug in ROI, maar ook in ruimte- en energiebesparing.

Ontdek Autopilot CDI120 >

Meer informatie via:  

Wouter Aerts
Senior Specialist for Automation, Toyota Material Handling Europe
E-mail: wouter.aerts@toyota-industries.eu
Tel.: +32 3 302 3256
M: +32 499 18 24 94

Alles verwijderen