Doordat we werken met het Toyota Productie Systeem (TPS), kunnen we kwalitatieve, kostenbesparende producten produceren, die tijdig geleverd worden. Onze productie respecteert het milieu, wat inhoud dat we producten aan het einde van de levenscyclus recyclen. Bovendien creëren we een veilige werkomgeving, zowel voor onze medewerkers als onze klanten.
We ontwerpen al onze trucks met de toekomstige trends in het achterhoofd, en blijven investeren in onderzoek en ontwikkeling. Onze trucks worden geproduceerd volgens het Toyota Productie Systeem en meer dan 95% van onze trucks wordt geproduceerd in onze eigen Europese fabrieken in Zweden, Frankrijk en Italië. U kunt erop aan dat we de trucks exclusief getest en onderhouden hebben gedurende de volledige levenscyclus, volgens het Toyota Service Concept, onze kwaliteitsgarantie.
Het Toyota Productie Systeem werd in de jaren 1950 door Toyota ontwikkeld als reactie op een gebrek aan financiële middelen na de oorlog, gecombineerd met de ambitie om de wereldleider in de autoproductie te worden. De oorsprong van TPS begon echter al veel eerder. Het begin van het verhaal gaat terug tot de jaren 1920, met het concept van Jidoka, dat oorspronkelijk door Toyota's stichter, Sakichi Toyoda, werd ontwikkeld als 'intelligente automatisering', en voor het eerst werd gebruikt op automatische weefmachines om de productiviteit te verbeteren en de kwaliteit te waarborgen, door automatisch afwijkingen te detecteren.
In de jaren 1930 werd het concept "Just-in-Time" uitgevonden door Kiichiro Toyoda als onderdeel van zijn inspanningen om een efficiënte manier te creëren om Toyota-auto's te produceren, toen de middelen schaars waren en verspilling niet kon worden veroorloofd. Just-in-time" houdt in dat precies de juiste goederen (onderdelen) op precies het juiste moment op precies de juiste plaats worden afgeleverd.
Jidoka en Just-in-time vormden de twee pijlers van het Toyota Productie Systeem dat door Taichi Ohno werd ontwikkeld en sindsdien gedurende vele decennia werd verbeterd. TPS werd gezien als de onderscheidende factor die Toyota in staat stelde sneller te herstellen van de oliecrisis in de jaren 1970, vergeleken met andere autofabrikanten. Het Massachusetts Institute of Technology voerde daarom een onderzoek uit dat resulteerde in de publicatie van het boek "The Machine that Changed the World", waarin TPS werd erkend als de differentiator en de ware bron van "lean-thinking".
TPS streeft ernaar de beste omgeving te creëren waarin mensen ideeën kunnen bevorderen en menselijke waarden kunnen maximaliseren, en hoewel Toyota vandaag de dag is uitgegroeid tot een van de belangrijkste fabrikanten ter wereld, vormt deze benadering nog steeds de drijvende kracht achter onze cultuur en is het de grootste troef van het bedrijf. TPS wordt wereldwijd erkend als een methodologie en een denkwijze die niet alleen in de productie, maar in alle processen en functies kan worden toegepast.
Het elimineren van Muda (Afval) en de ambitie om waarde toe te voegen voor klanten in elke fase van het proces is de basis voor de manier waarop we werken. Dit vertaalt zich in een kaizen-mentaliteit, gericht op continue verbetering en het streven naar dagelijkse taakverbetering.