Hoe kan u best uw magazijn inrichten? Hier zijn enkele nuttige tips!

Het is onze missie om u uitzonderlijke efficiëntie te bieden bij uw activiteiten voor materiaaltransport. Daartoe maken we gebruik van een aantal waarden, die The Toyota Way worden genoemd. Daaronder valt bijvoorbeeld de belofte om u de beste materialen aan te bieden, maar ook om u goede raad mee te geven over het beheren van uw magazijn en hoe u dit best kan inrichten voor een efficiënte werking.

Het belang van een goede magazijnindeling

De effectiviteit van een magazijn heeft voor vele bedrijven een belangrijk aandeel in de directe omzet. Daarom is een goede inrichting van uw magazijn van cruciaal belang. Er komt namelijk veel meer kijken bij magazijnbeheer dan enkel producten stockeren en dan van A naar B te transporteren. De producten moeten ook veilig en logisch opgeslagen worden in het magazijn om een vlotte logistiek te garanderen.

 

Om kostenefficiënt te werk te gaan, start u dus best bij uw magazijn logisch in te delen op basis van uw noden en het aantal orderpickers of heftrucks die tegelijk rondrijden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er meer gangen zijn dan actieve chauffeurs, of dat de gangen breed genoeg zijn zodat twee trucks mekaar kunnen passeren. De rijrichting van de trucks in het magazijn is echter ook belangrijk. Een tip is bijvoorbeeld om de steeds de goederenstroom in gedachte te houden. Plaats bijvoorbeeld de start van een gang aan het afhaalpunt en het einde van de gang aan het punt waar de goederen het magazijn weer verlaten om een vlotte stroom te garanderen.

Ontdek hier onze magazijnstellingen

Toyota I-Site is de oplossing voor uw magazijn

Toyota I-Site is ons systeem voor vlootmanagement dat uw vloot verbindt, gegevens verzamelt en u een overzicht geeft van wat er gebeurt. Maar bovenal vertelt I_Site u hoe u uw activiteiten kunt optimaliseren door een transparante opvolging van uw trucks en uw personeel via een online portaal of mobiele app.

 

Slimme trucks met I-Site Vlootbeheer

Dankzij onze slimme trucks kunt u met I_Site vlootbeheer dus de activiteiten van zowel de trucks als uw bestuurders opvolgen. U krijgt automatische rapporten opgestuurd over de staat van de machines en u kunt meteen interventie van onze klantendienst aanvragen indien nodig. I_Site vlootbeheer garandeert dus een optimaal gebruik van uw trucks, wat zal bijdragen tot een vlotte werking van uw magazijnbeheer.

Lees meer over I_Site

Smart trucks

Precies weten hoeveel uren uw trucks door het magazijn rijden? Dat is mogelijk! Smart trucks van Toyota geven u een actueel overzicht van het aantal draaiuren, truckinzet, service- en rental contractgegevens. Het is ook mogelijk om een service aanvraag te doen via de mobiele app. Dankzij deze informatie heeft u controle over uw operatie en kunt u waar nodig optimaliseren. 

Alles verwijderen