Hoe onderhoudt u best een heftruck?

Als u het vorige artikel heeft gelezen, dan weet u nu het verschil tussen een heftruck en een reachtruck. Naast het kunnen gebruiken van deze machines is het natuurlijk van groot belang om ook te weten hoe u deze best onderhoudt. Daar gaan we ons nu in verdiepen. We maken gebruik van een aantal waarden, die The Toyota Way worden genoemd. Hieronder valt bijvoorbeeld de belofte om u de beste materialen aan te bieden, maar ook om u goede raad mee te geven over het gebruik en het onderhoud van onze producten. Kom hier te weten hoe u best de heftrucks van Toyota Material Handling onderhoudt en wat te doen als uw heftruck defect is.

Het is onze missie om u uitzonderlijke efficiëntie te bieden bij uw activiteiten voor materiaaltransport. Daartoe maken we gebruik van een aantal waarden, die The Toyota Way worden genoemd. Daaronder valt bijvoorbeeld de belofte om u de beste materialen aan te bieden, maar ook om u goede raad mee te geven over het gebruik en het onderhoud van onze producten. Kom hier te weten hoe u best de heftrucks van Toyota Material Handling onderhoudt en wat te doen als uw heftruck defect is.

 

Het onderhoud van een diesel heftruck

Voorkomen is beter dan genezen. Onder dat motto is het van harte aangeraden om onze Diesel en LPG heftrucks aan enkele dagelijkse checks te onderwerpen. Zo dient u bijvoorbeeld dagelijks te controleren of alle onderdelen nog normaal functioneren, er geen beschadiging is aan wielen en banden, olie- en brandstofpeil controleren en bijvullen indien nodig. Na gebruik is het ook aangeraden om de truck schoon te spuiten met een hogedrukreiniger op lucht, stoom of water. Naast deze dagelijkse checks, raden we u ook aan om minstens een keer per week rond de machine te wandelen en alle smeerpunten te doorsmeren met een vetpomp om vroegtijdige slijtage te voorkomen. Neem de gebruikershandleiding bij de hand om alle smeerpunten te weten te komen.

Elektrische heftruck vervangen en batterij onderhouden

Bovenstaande checks gelden uiteraard ook voor elektrische heftrucks. Daarnaast dient echter ook de batterij geregeld gecontroleerd te worden. De batterij in een heftruck is vergelijkbaar met die in een personenwagen, maar dan veel groter en zwaarder. Aangezien de heftruck wordt aangedreven door deze accu, dient die ook veel vaker worden nagekeken en onderhouden. Zo checkt u bijvoorbeeld best elke keer voor het gebruik het elektrolytpeil, de dichtheid van de elektrolyt en de capaciteit van de accu.

Indien de batterij 80% van haar nominale capaciteit ontladen is, hoort u de batterij pas op te laden. Probeer dit zo goed mogelijk te respecteren, want wanneer u de batterij te vaak onnodig oplaadt, kan de levensduur van de batterij afnemen.

Naast deze frequente ladingen, zijn er ook de compensatieladingen, die eventuele tekorten tijdens de frequente ladingen compenseren en de dichtheid van de accu op peil houden. Doe dit maximum één keer per maand en enkel wanneer u merkt dat de zuurdensiteit van uw batterij is gedaald.

Als de batterij van uw elektrische heftruck het definitief heeft begeven, wilt dit nog niet zeggen dat u een nieuwe heftruck moet kopen. Op onze Toyota Partsshop kunt u bijvoorbeeld een nieuwe batterij bestellen en die zelf vervangen door nauwkeurig de bijgeleverde instructies te volgen. 

Is uw heftruck defect of beschadigd?

Heeft u dit artikel net te laat gelezen, hebben uw onderhoudsinspanningen geen succes gehad, of is uw heftruck beschadigd door één of ander ongeval? Dan hoeft u ook nog niet te vrezen. Toyota Material Handling Belgium biedt u namelijk in het ergste geval een extreem efficiënte After Sales Service. Dit omvat zowel reparaties, als preventieve controle en verschillende onderhoudsplannen op maat van uw noden.

Contacteer ons
Alles verwijderen