Verschil tussen heftruck en reachtruck

Wat is het verschil tussen een vorkheftruck en reachtruck?

In het vorige artikel bespraken we het belang van een heftruckcertificaat. In dit artikel gaan we een stuk technischer. Zoals u weet, is het onze missie om u uitzonderlijke efficiëntie te bieden bij uw activiteiten voor materiaaltransport. Daartoe maken we gebruik van een aantal waarden, die The Toyota Way worden genoemd. Daaronder valt bijvoorbeeld de belofte om u de beste materialen aan te bieden, maar ook u zo goed mogelijk te helpen bij het kiezen van de juiste producten voor uw noden. Omdat we een erg ruim gamma hebben, belichten we hier twee types van onze iconische trucks en hun specifieke eigenschappen  en verschillen.

Indoor vs. outdoor transport

Het verschil tussen onze vorkheftrucks en reachtrucks ligt hem niet in de ladingen die ze transporteren. Al onze trucks kunnen namelijk heel zware ladingen tillen van 1 tot 8 ton. Het grootste verschil is de plaats en reden waarvoor de truck gebruikt wordt.

Verwacht u activiteiten op een ruwe ondergrond, zoals op een werf of een drassig terrein? Dan gaat u best voor een van onze Diesel of LPG heftrucks, die gemaakt zijn voor intensief gebruik, met de betrouwbaarheid die u van Toyota verwacht. Met keuze uit 24, 48 en 80 volt batterij en laadcapaciteiten variërend van 1 tot 8.5 ton zijn onze elektrische heftrucks dan weer voornamelijk geschikt voor werkzaamheden binnen. De Toyota heftrucks leveren ongeëvenaarde stabiliteit, uitzonderlijke productiviteit en een uitstekende zichtbaarheid.

Zoekt u een wendbare truck, die vooral geschikt moet zijn voor indoor gebruik, horizontaal transport en stapelen op grote hoogtes, dan kunnen we u onze elektrische Toyota reachtrucks aanraden. Uitgerust met unieke veiligheidsfuncties, bieden ze een uitstekende productiviteit tijdens werkzaamheden op hoogte. We hebben zowel reachtrucks die ideaal zijn voor magazijn transport en voor krappe ruimtes binnen, als ook voor transport buiten. 

Wielen en zitpositie 

Een ander kenmerkend verschil zijn de wielen van beide trucks. Dit heeft te maken met de ondergrond waarvoor deze trucks gemaakt zijn. Een vorkheftruck heeft over het algemeen vier grote rubberen banden, terwijl de wielen van een reachtruck vaak drie of vier kleine harde wielen zijn. Dit zorgt ervoor dat de truck rond zijn as kan draaien om makkelijker door kleine gangen te rijden.

De zitpositie van de bestuurder is hierdoor ook anders op een reachtruck dan op een vorkheftruck. De bestuurder zit als het ware zijwaarts naar de voorkant van de reachtruck terwijl de bestuurder een normale positie heeft in een vorkheftruck.

Ontdek onze reachtrucks

Lithium-Ion oplossingen

Toyota trucks uitgerust met een Lithium-Ion batterij bieden een hogere productiviteit en verbruiken tot 30% minder energie/ Deze milieubewuste technologie vergt minder onderhoud en verlengt de levensduur van de batterij, voor een kostenefficiënte oplossing.

Lithium-Ion oplossingen

 

Alles verwijderen