Welke soorten heftrucks zijn er?

Een heftruck, of vorkheftruck is een van de handigste logistieke transportmiddelen in een magazijn. Het is namelijk het uitgelezen toestel om ladingen te vervoeren in een fabriek of opslagruimte, maar ook om vrachtwagens te laden en te lossen. Elk bedrijf heeft echter specifieke verwachtingen, die eigen zijn aan zijn sector. Het is dus belangrijk dat uw heftruck ook al deze verwachtingen inlost. Maar welke heftruck moet u dan kiezen, een elektrische heftruck, of een thermische heftruck? U leest onze aanbevelingen in dit artikel.

De elektrische vorkheftruck

De elektrische vorkheftruck heeft tal van voordelen, maar ook enkele eigenschappen die nadelig kunnen zijn voor uw sector. Zo is een elektrische heftruck bijvoorbeeld handiger en makkelijker om te onderhouden dan een thermische heftruck, omdat er geen gas of benzine nodig is. De reiniging en het onderhoud van een heftruck op accu is daarom ook minder vervelend en kostelijk dan bij een heftruck met verbrandingsmotor. Daarnaast zult u door een elektrische heftruck te kopen het comfort van de medewerkers in het magazijn verbeteren omdat deze heftruck geen geur, noch lawaai produceert.

De elektrische heftruck is in de meeste gevallen echter wat minder krachtig dan zijn tegenhanger met een thermische motor. Deze heftruck is namelijk volledig afhankelijk van een batterij en diens (beperkte) actieradius. U zult dus geregeld de accu moeten opladen, wat deze heftruck dus meer geschikt maakt voor indoor toepassingen.

Ontdek onze elektrische vorkheftrucks

De LPG of diesel heftruck

Naast de elektrische heftruck, is er ook keuze uit verschillende thermische trucks op gas of diesel. Die zijn merkbaar krachtiger dankzij de verbrandingsmotor en zijn in staat om zware ladingen te vervoeren, zowel binnen als buiten. De diesel heftrucks van Toyota Material Handling, zoals de Toyota Tonero diesel, kunnen bijvoorbeeld maar liefst tot 8 ton ballast dragen. Deze vorkheftrucks zijn eveneens een stuk sneller dan de elektrische heftruck dankzij hun gas- of dieselmotor.

Hoewel ze dus erg stevig zijn en betrouwbaar zijn, is een LPG of diesel heftruck niet de beste oplossing voor overdekte magazijnen. Omdat er gas of diesel verbrand wordt, stoten deze heftrucks namelijk ook vervuilende stoffen uit met de geur die daarmee gepaard gaat. Het is dan ook aangeraden om een thermische heftruck te kopen voor transport in een open of geventileerde plaats. Bovendien is een heftruck op gas, of diesel heftruck heel wat luidruchtiger dan een heftruck op accu, wat ook invloed heeft op het comfort van de bestuurder.

Ontdek onze thermische vorkheftrucks

Hoe kies ik de juiste heftruck?

De keuze om een thermische vorkheftruck, of elektrische heftruck te kopen hangt dus af van de aard van uw werkzaamheden en vooral hoe u wenst te werken in de toekomst. Met het assortiment heftrucks van Toyota Material Handling kunt u de beste truck vinden voor al uw noden, nieuw of tweedehands.

Alles verwijderen