“Ik geniet van een leerrijke en gevarieerde stage, de dagen vliegen voorbij!”

Stan loopt momenteel zijn allereerste stage op de Finance-afdeling van Toyota Material Handling. Een leuke ervaring waar hij ons graag over vertelt.

Stan Verbruggen zit in zijn laatste jaar Business & Management aan de Thomas More hogeschool in Mechelen. Naar eigen zeggen een algemene richting met vakken zoals douane, vennootschapsrecht en boekhouden.

Vanwaar dan de keuze voor Toyota als stageplaats? “Mijn interesses gaan vooral uit naar fiscaliteit en logistiek, Toyota sluit dus mooi aan bij dat laatste. Ik kende het merk eigenlijk alleen van de personenwagens, ik wist niet dat het logistieke deel ook zo groot was”, vertelt Stan. “Een mooie kans dus om de boekhoudkundige kant van de logistieke sector te ontdekken!”

“Het is mijn allereerste stage, ik leerde dus al heel wat bij. Ik kreeg ook al heel wat verantwoordelijkheden, leuk! Wanneer er nieuwe klanten zijn, zorg ik ervoor dat zij in ons systeem komen met de juiste facturatiegegevens. Zijn er klanten die verhuizen? Dan pas ik de gegevens aan. Verder doe ik mee met de kredietbeslissingen en bereid ik de verhuur voor lange termijn voor. Daarnaast stel ik elektronische facturaties in en laad ik facturen op op het leveranciersportaal. Tenslotte hoort ook het bankboek dagelijks bijhouden tot mijn takenpakket. Veel verschillende zaken dus, maar dat maakt het juist interessant en leerrijk. De dagen vliegen voorbij”, gaat hij verder.

Nog enkele weken en de stage van Stan zit erop. Dat Toyota een blijvende indruk heeft nagelaten, bewijst het thema van zijn aankomende bachelorproef. Die zal namelijk volledig draaien rond Toyota en de optimalisatie van de financiële tools.

“Ik kan deze stageplaats alleen maar aanraden aan collega-studenten. Als je op zoek bent naar een leerrijke stage met gevarieerde taken, ben je bij Toyota aan het juiste adres. De toffe collega’s én een moderne werkomgeving krijg je er zomaar bij!”

En wat dan na het afstuderen? “Eerst nog een jaartje verder studeren en nadien zien we wel! Ik startte mijn eigen webshop op voor huishoudproducten, misschien groei ik daar wel in verder. Alleszins neem ik de boekhoudkundige kennis die ik hier opdeed zeker mee naar mijn toekomstige job!”

Solliciteer hier voor een stage
Alles verwijderen