"Ik kwam terecht in een geweldig team dat steeds klaarstond met raad en daad"

Olivier is student Office Management aan de Karel De Grotehogeschool en hij blikt enthousiast terug op zijn stage op de HR-afdeling van Toyota Material Handling.

“Ik vond het heel interessant om met iedereen van de HR-afdeling te mogen samenwerken. Op die manier leerde ik echt alle aspecten van HR kennen en stond ik in voor diverse taken.”

Olivier leerde gedurende vier maanden de kneepjes van het vak. Van het digitaliseren van excelfiles tot het registreren van ziektes en het opvolgen van de verzekeringen. Daarnaast was hij mede verantwoordelijk voor een volledig nieuw ontwerp van het toegangssysteem binnen de Toyotamuren: “De deuren en toegangen vroegen om nieuwe namen en eigenlijk om een algemene vereenvoudiging. Om dat te verwezenlijken, kreeg ik een plattegrond van het gebouw. Handig, want zo kende ik snel mijn weg!”

Ook de immateriële kant, soft HR, nam Olivier voor zijn rekening: “Hier bestond mijn takenpakket grotendeels uit selectie, rekrutering en aanwerving. Het doel daarbij was duidelijk: alle openstaande vacatures invullen. Verder mocht ik meewerken aan langetermijnopdrachten, dat waren voor mij de meest uitdagende projecten! Hier mocht ik meer creatief aan de slag gaan, maar vooral mijn voorkennis was hierbij erg belangrijk. Zo werkte ik bijvoorbeeld mee aan een intern opleidingsplan voor het komende jaar. Een belangrijke taak met toch heel wat verantwoordelijkheid.”

“Vooral de warme en aangename nauwe samenwerking is iets wat mij zeker zal bijblijven. Binnen de HR-afdeling kwam ik in contact met veel verschillende persoonlijkheden, maar iedereen was ongelofelijk zorgzaam en sympathiek. Ieders aanpak was professioneel, aangevuld met de nodige dosis humor. Ik kwam terecht in een geweldig team dat steeds klaarstond met raad en daad. Op sfeer kan ik dan ook niks aanmerken, ik voelde mij meteen thuis! 

“Samengevat kan ik zeker terugblikken op een zeer leerrijke stage. De maanden vlogen voorbij, iets wat ik op voorhand niet had verwacht. Nu staat het behalen van mijn master op de planning, maar mocht ik nadien de vraag krijgen om bij Toyota aan de slag te gaan? Ik zou zeker niet twijfelen!”

Solliciteer hier voor een stage
Alles verwijderen