Zoals zoveel Japanse woorden is Jishuken niet eenvoudig te vertalen, maar het begrip impliceert ‘gemotiveerd vaardigheden verbeteren', wat essentieel is voor de fundamentele basis voor continue verbetering.
- Ji: ikzelf
- Shu: gemotiveerd
- Ken: studeren en leren
Het doel van Jishuken is:
- de ontwikkeling van het menselijk kapitaal
- het versterken van het bedrijf
Tijdens een Jishuken-project richten we ons op het gebied waarop verbetering, op basis van de bedrijfsdoelen, voor u hoge prioriteit heeft. Het Jishuken-team, bestaande uit TLA-leden en uw medewerkers, voert met behulp van gestandaardiseerde werkmethoden van Toyota, zoals de Yamazumi-chart en de combination table, en hulpmiddelen om de kloof en het verbeteringspotentieel vast te stellen, een grondige analyse uit van uw huidige situatie.
De Jishuken-methode is gericht op het versterken van het bedrijf en het ontwikkelen van het menselijk kapitaal. Door de samenwerking tussen het Jishuken-team en de TLA-expert vindt tijdens het teamwork op de Gemba, de beste plaats om te leren, de kennisoverdracht plaats. Het geleerde wordt gegarandeerd in praktijk gebracht, aangezien de Jishuken-teamleden samen het vastgestelde verbeteringspotentieel implementeren. Bij Jishuken wordt uitgegaan van een duidelijke agenda en ligt het accent op de PDCA-filosofie: eerst goed plannen, daarna snel en krachtig uitvoeren.
Het Jishuken project duurt gemiddeld 6 maanden, waarvan u 40 dagen bij de adviseurs van de Toyota Lean Academy bent.
Als u meer informatie wilt over deze module of contact wilt opnemen met een van de lean-experts, vul dan het onderstaande formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.