Toyota Lean Academy

Toyota is de uitvinder van lean thinking en daar zijn we trots op. De lean filosofie, die in de laatste decennia is ontstaan, is nu algemeen aanvaard en wordt over de hele wereld en in alle bedrijfstakken met succes wordt toegepast. De beginselen van lean zijn echter volledig gebaseerd op het Toyota Production System (TPS), dat in de jaren vijftig van de vorige eeuw door Taiichi Ohno (zie foto hiernaast) is ontwikkeld.

 

Wanneer u met de planning van uw lean transformatie begint, rijzen er een aantal vragen. De belangrijkste daarvan zijn: hoe moet ik dat doen? Waar begin ik? Wie kan me helpen met de uitvoering? Ons doel is om deze vragen te beantwoorden door een lean samenwerking met u aan te gaan en u te laten profiteren van onze praktische ervaring met lean transformatie.

 

De medewerkers van de Toyota Lean Academy hebben ruime ervaring met lean toepassing en lean leiderschap, die ze in onze eigen fabrieken en via hun eigen werk hebben opgedaan. Wij kunnen u dus volledige ondersteuning en adviezen geven voor uw lean traject, of u nu net begint of al jarenlang bezig bent. Wij nodigen u uit om lean thinking te leren van de uitvinder zelf!

Hoe kunnen wij helpen

Ontvang rechtstreeks advies van Toyota

Toyota is de wereldwijd erkende uitvinder van lean thinking op basis van het Toyota Production System. Bij Toyota leggen we de nadruk op de basiselementen. Visueel management, 5S en dagelijks management zijn de methoden die de cultuur van een bedrijf beïnvloeden en het bedrijf voorbereiden op de lean transformatie. Wij bestuderen ook diepgaand het leiderschapsgedrag van het bedrijf, aangezien ondersteuning en participatie van hoog tot laag bij de lean transformatie essentieel zijn om toekomstbestendige resultaten te garanderen.

Lees meer over de Toyota Way

Hoe we samen met u een lean-programma opzetten

Lean beoordeling
Het uitgangspunt voor het lean-traject is om uw huidige situatie te laten beoordelen door iemand die het traject zelf heeft doorlopen. Samen gaan we naar de bron en analyseren we uw flow, leiderschap en medewerkers.

Lees meer over de lean-beoordeling >>

 

Lean advies
De geselecteerde leden van de Lean Academy hebben veel praktijkervaring opgedaan bij Toyota en waren persoonlijk betrokken bij het lean-transformatieproces voor de integratie van onze Europese fabrieken.

Lees meer over lean-advies >>

 

Jishuken-project
We passen de legendarische Jishuken-methode toe als model voor het verbeteren van een specifiek proces of probleem, waardoor u sneller resultaten ziet van uw lean-proces.

Lee meer over het Jishuken-project >>

Lean training
We bieden lean-methoden en hulpmiddelen in door ons Europese netwerk georganiseerde open trainingen, maar we kunnen de training op afstemmen op de specifieke behoeften van uw bedrijf.

Lees meer over lean-training >>

 

Lean transformatie
Onze lean-transformatieprogramma’s worden aangeboden met een stappenplan waarmee u zich bij de implementatie kunt richten op uw flow, management en processen.

Lees meer over lean-transformatie >>

 

Investeringsplanning

De dienst voor investeringsplanning van Toyota Lean Academy biedt deskundig advies en voert een beoordeling uit, zodat de lean-principes duurzaam worden toegepast in het kader van het investerings- en implementatieprogramma.

Lees meer over investeringsplanning >>

Exclusieve Lean masterclass

Unieke kans om te leren van Toyota TPS sensei Sam Nomura

In deze masterclass, die in verschillende landen wordt gehouden, legt Sam Nomura uit hoe Toyota in Europa het Toyota Production System implementeerde en erin slaagde de werkzaamheden lean te maken. In de masterclass gaat Nomura diep in op zijn methode en beschrijft hij gedetailleerd de best practices, waarbij het accent ligt op verbetering van de kwaliteit. Deze masterclass is bedoeld voor managers en professionals met een basiskennis van lean.

Wilt u weten hoe Toyota zijn kwaliteitsprestaties met meer dan 80% verbeterde? Loop deze exclusieve kans niet mis. Meld u nu aan.

  • Datums: 12, 13, 15, 19, 20 & 22 oktober 2020 (Nieuwe datums! Verplaatst van Maart naar Oktober!)
  • Locaties: Duitsland, Frankrijk, Italië en Zweden 
  • Spreker: Sam Nomura, TPS Sensei
  • Taal: Engels 
Lees meer over de masterclass

Casestudy Signify

Signify is al vele jaren bezig met het lean-traject en werkt bij zijn activiteiten op een geavanceerd lean-niveau. Het lean-programma begon voor Signify dan ook niet op beginnersniveau.

Het bedrijf paste lean al toe om alle medewerkers, van top tot fabrieksvloer, bij het veranderingsproces te betrekken.

De medewerkers, die deelnamen aan de lean-trainingen, hadden hoge verwachtingen en wilden door de lean-adviseurs worden uitgedaagd om nog meer over lean te leren.

Lees de casestudy over Signify

Ontmoet het team

Toyota Lean Academy advisors

Toyota Lean Academy group picture

Alle medewerkers van de Toyota Lean Academy zijn zeer ervaren professionals, die een diepgaand begrip hebben van de principes van lean management. Zo kunnen ze echte meerwaarde verlenen aan de activiteiten van klanten.

Come and meet us

We think lean manufacturing everyday

Wij zijn dagelijks bezig met lean manufacturing

De Toyota Lean Academy (TLA) is gebaseerd op een Europees netwerk van deskundigen, die allemaal al een aantal jaren intensief betrokken zijn bij de lean werkzaamheden van Toyota. 

Afhankelijk van uw wensen biedt het team waardevolle ondersteuning, variërend van lean beoordeling en training tot complete programma’s gericht op lean transformatie.

• We helpen en begeleiden u bij uw lean traject, of dat nu net begonnen is of al tientallen jaren aan de gang is.

• We willen onze kennis delen met onze klanten door evenementen in heel Europa bij te wonen of te organiseren.

Wij organiseren regelmatig onze eigen evenementen. Bekijk onze lijst van komende evenementen. Bezoek een van onze evenementen en maak een afspraak met ons door het formulier in te vullen. Neem contact op met ons lean team.

Ontdek onze events

FAQ

Alles verwijderen