Jishuken-project

We passen de authentieke Toyota Jishuken-methode toe als voorkeursmodel om uw bedrijfsprestaties te versnellen. In een Jishuken-project nemen we een specifiek proces of probleem apart om het op te lossen of te verbeteren.

Zoals zoveel Japanse woorden is Jishuken niet eenvoudig te vertalen, maar het begrip impliceert ‘gemotiveerd vaardigheden verbeteren', wat essentieel is voor de fundamentele basis voor continue verbetering.

- Ji: ikzelf

- Shu: gemotiveerd

- Ken: studeren en leren

Het doel van Jishuken is:

- de ontwikkeling van het menselijk kapitaal

- het versterken van het bedrijf

Tijdens een Jishuken-project richten we ons op het gebied waarop verbetering, op basis van de bedrijfsdoelen, voor u hoge prioriteit heeft. Het Jishuken-team, bestaande uit TLA-leden en uw medewerkers, voert met behulp van gestandaardiseerde werkmethoden van Toyota, zoals de Yamazumi-chart en de combination table, en hulpmiddelen om de kloof en het verbeteringspotentieel vast te stellen, een grondige analyse uit van uw huidige situatie.

De Jishuken-methode is gericht op het versterken van het bedrijf en het ontwikkelen van het menselijk kapitaal. Door de samenwerking tussen het Jishuken-team en de TLA-expert vindt tijdens het teamwork op de Gemba, de beste plaats om te leren, de kennisoverdracht plaats. Het geleerde wordt gegarandeerd in praktijk gebracht, aangezien de Jishuken-teamleden samen het vastgestelde verbeteringspotentieel implementeren. Bij Jishuken wordt uitgegaan van een duidelijke agenda en ligt het accent op de PDCA-filosofie: eerst goed plannen, daarna snel en krachtig uitvoeren.

Het Jishuken project duurt gemiddeld 6 maanden, waarvan u 40 dagen bij de adviseurs van de Toyota Lean Academy bent.

Als u meer informatie wilt over deze module of contact wilt opnemen met een van de lean-experts, vul dan het onderstaande formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Terug naar Toyota Lean Academy >>

Contacteer ons Lean team

Alles verwijderen