Hoe we invulling geven aan het lean programma

Misschien werkt u al met lean, misschien nog niet maar wilt u dat wel. We bieden zes verschillende opties aan om u te ondersteunen of om met lean aan de slag te gaan.

Overstap op lean

Het ideale vertrekpunt van het lean programma is om uw huidige situatie te laten analyseren en evalueren door iemand die het volledige lean traject zelf heeft ervaren. Iemand die weet welke stappen u moet zetten en die u adviseert over de volgorde waarin u die stappen zet. Daarom raden we bij TLA altijd aan om te beginnen met een evaluatie die we samen met u uitvoeren, zodat we uw huidige prestaties kunnen vergelijken met de Toyota-benchmark. Tijdens deze evaluatie bepalen we de volgende stappen die nodig zijn om uw einddoel, namelijk uw TPS-visie op het ware noorden, te bereiken.

Contacteer ons

Advies over lean

Voor bedrijven die al met specifieke expertise een lean aanpak hanteren. Vanuit het lean adviesprogramma gaat een van onze lean specialisten aan de slag binnen de beschreven processen van de klant om een extern perspectief en een strategisch stappenplan voor constante verbetering aan te reiken. Indien nodig, kan een opleiding voor de medewerkers worden aangeraden, of er wordt voorzien in een ‘hulplijn’ voor het oplossen van problemen. De geselecteerde TLA-leden hebben uitgebreide praktische ervaring met lean leiderschap opgedaan bij Toyota en waren persoonlijk betrokken bij het transformatieproces voor de integratie van onze Europese fabrieken.

Contacteer ons

Projet Jishuken

We passen de authentieke Toyota Jishuken-methode toe als voorkeursmodel om uw bedrijfsprestaties te versnellen. Net als vele Japanse woorden is het niet eenvoudig om Jishuken te vertalen, maar kortweg betekent het ‘intrinsieke motivatie om de eigen vaardigheden te verbeteren’. Het is de fundamentele basis voor constante verbetering en persoonlijke ontwikkeling voor de medewerkers.

Tijdens een Jishuken-project richten we ons op het gebied dat door de klant vanuit de bedrijfsdoelstellingen als een hoge prioriteit is bepaald om te verbeteren. Het Jishuken-team bestaat uit zowel TLA-leden als medewerkers van de klant en voert aan de hand van Toyota TPS-methoden en -instrumenten een grondige analyse van de huidige situatie uit om de ‘gap’ en het verbeterpotentieel vast te stellen.

Met deze benadering kunnen de bedrijfsprestaties en tegelijk de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers worden verbeterd. Want uiteindelijk zijn de medewerkers de belangrijkste schakel en de basis voor duurzame constante verbetering.

Contacteer ons

Lean training

Voor bedrijven die interne competenties willen ontwikkelen om de lean werkwijzen te implementeren.

We bieden opleidingen aan over enkele van de unieke methoden, instrumenten en culturele benaderingen die met succes bij Toyota zijn toegepast. Het opleidings-programma wordt afgestemd op de individuele behoeften en de conclusies van een eerste lean evaluatie en bestaat uit een aantal modules op basis van het Toyota Production System.

We kunnen opleidingsprogramma’s volledig op maat maken volgens de individuele behoeften van de klant en bieden deze aan op onze eigen vestigingen of op de vestiging van de klant, afhankelijk van wat het best aansluit bij het doel. Bent u geïnteresseerd in opleidingsprogramma’s in onze fabrieken in Japan? Vul dan dit formulier in en we nemen contact met u op zodra er weer een programma beschikbaar is.

In onze evenementenkalender vindt u ook de open opleidingen die we regelmatig organiseren in onze Europese servicecentra, en enkele exclusieve events in onze Europese fabrieken.

Lean transformatie

Voor bedrijven die behoefte hebben aan de ontwikkeling en uitvoering van een lean stappenplan.

Veel zogenaamde lean projecten beginnen misschien wel met een uiterst optimistische businesscase maar eindigen met onbevredigende resultaten en een heleboel twijfels. Wanneer een lean project mislukt, doen niet de financiële kosten het meeste pijn maar wel het verlies aan geloofwaardigheid en vertrouwen in de organisatie.

Bij Toyota zijn we ervan overtuigd dat er maar één manier is om een cultuur echt te veranderen en TPS/lean te implementeren: dag in, dag uit moet het topmanagement consequent de leiding nemen in de organisatie, namelijk op de werkvloer. De lean transformatieprogramma’s van TLA pakken dit aan door de hele organisatie van top tot vloer te betrekken bij de transformatie, om valkuilen voor mislukking te vermijden. Tijdens de transformatieprogramma’s krijgt u aanbevelingen voor een betere workflow en managementstructuur in combinatie met een opleiding voor de medewerkers en ondersteuning tijdens het implementatieproces.

Op basis van de Jishuken-methode maken we gebruik van de technieken en methoden die van Toyota het belangrijkste lean bedrijf maakten, om de kennis over te dragen aan u als klant, zodat u van uw lean traject een succes kunt maken.

Contacteer ons

Investeringsplanning

Om concurrerend te blijven en de winstgevendheid te maximaliseren, investeren de meeste bedrijven regelmatig in de verbetering van hun operationele doeltreffendheid. In deze tijden, waarin de technologische veranderingen elkaar snel opvolgen, is dat zeker geen overbodige luxe.

Toyota ziet de kansen van deze veranderingen, implementeert automatisering geleidelijk in vele aspecten van het bedrijf en benut de voordelen van connectiviteit. Maar de echte sleutel tot succes is om ieder proces eerst uitvoerig onder de loep te nemen en volledig te optimaliseren alvorens te gaan investeren. We zijn ons ervan bewust dat vele van onze klanten met dergelijke uitdagingen worden geconfronteerd wanneer ze nadenken over de toekomst.

De dienst voor investeringsplanning van Toyota Lean Academy biedt deskundig advies en voert een evaluatie uit om zeker te zijn dat de lean principes duurzaam worden toegepast in het kader van het investerings- en implementatieprogramma. Op die manier worden maximale kwaliteit en toegevoegde waarde als eindresultaat gewaarborgd.

 

Contacteer ons

FAQ

Alles verwijderen